Universeel Soefisme, de religie van het hart
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 18 maart 2019 (van 20u00 tot 22u00)

/

Warandestraat 22

1770 Liedekerke

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Veel mensen verlangen naar iets dat het materiële en rationele te boven gaat. Een verlangen naar geestelijke vrijheid, verbinding, liefde, schoonheid en harmonie. Een harmonische wereld kan niet worden opgebouwd door en met onharmonische mensen. Om tot innerlijke harmonie te komen is inzicht nodig, het meest van al: inzicht in onszelf, het hoogste goed voor de Soefi.

Het Soefisme brengt eigenlijk niets nieuws. Het woord Soefi duidt op een zoeken naar wijsheid (Sophia) en een zoeken naar zuiverheid (Safa). Het Universeel Soefisme is geen godsdienst, men vindt Soefi’s in vrijwel alle godsdiensten. Volgens de Soefi is er geen nieuwe godsdienst nodig. Wat wel nodig is: dat ieder naar zijn godsdienst tracht te leven.

De Soefi-denkbeelden zijn door de Indiase mysticus en musicus Hazrat Inayat Khan vanuit India naar het Westen gebracht, als een ‘boodschap’ voor deze tijd.

Margot Van Tilborgh, inwoonster uit Liedekerke met een heel groot hart en even grote passie voor het Universeel Soefisme, laat ons kennis maken.

Gratis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker