Festival Embarquement Immédiat
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 september 2018

/

Picard 3

1000 Brussel

GRATIS

Normaal

Onmiddellijke inscheping in de maritieme wijk! Op de afspraak voor deze nieuwe editie van 2018: cultuur, ontmoetingen, ontdekkingen, workshops en proeverijen. Op autoloze zaterdag 16 september 2018, samen met de verenigingen en inwoners van de Maritieme Wijk.

Dit jaar staat de opening in het teken van de muziek, maar dat niet alleen… op het programma van de opening staat ook een culinaire reis! Vanaf 12u
verwelkomen een tiental stands u over de hele Vandenboogaerdestraat in een gigantisch culinair dorp. Op het menu van deze reis: Italiaanse, Marokkaanse, Kameroense en Senegalese specialiteiten, een heuse proeverij van nieuwe exotische gerechten!

Na deze smakelijke reis trek je naar de Picardstraat om onze artistieke en associatieve programma's te ontdekken. Verschillende artistieke workshops worden aangeboden (schrijven, lezen, pottenbakken, fotojournalistiek, schilderen, dans, percussie, kennismaking circustechnieken, springkasteel, houten spelletjes, ...). Je vindt er ook verschillende stands van de andere lokale actoren uit de buurt die hun werking in de Maritieme Wijk komen voorstellen.

Dit jaar onderscheidt de artistieke programmatie zich met een nieuwe amateurkunstscène. De ‘Open Mic’, georganiseerd door een team van muziekprofessionals, is de hele middag open in de Schautestraat, in het hart van de rommelmarkt. Een kans om te komen luisteren naar de jongeren van de maritieme wijk! Ook niet te missen zijn de verschillende circusvoorstellingen uit diverse disciplines, met een geschift clownsduo, een hartverwarmende muzikale koorddans-voorstelling, een poëtisch duo van dansers-acrobaten, en verschillende circusacts van jonge makers gepresenteerd door twee amateur-circusscholen.
Kortom, de Maritieme Wijk viert feest! Ga met ons mee aan boord om deze buurt in volledige expansie te (her)ontdekken. De inwoners en partners uit het verenigingsleven van de wijk kijken er naar uit!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker