De Groote Oorlog en een ‘Gewonde stad’ - Leeskring in gesprek met Johanna...
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 14 november 2018 (van 19u00 tot 21u30)

/

Sint-Willibrordusplein 8

3550 Heusden-Zolder

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De Eerste Wereldoorlog is een geliefd thema van auteur Johanna Spaey. Naast drie romans over W.O. I, waarvoor ze onder andere bekroond werd met de Gouden Strop en de Hercule Poirotprijs, schreef ze ook de tekst voor ‘Gewonde stad’, een samenwerking met schilder Gerolf Van de Perre. De ‘Brand van Leuven’, centraal in de roman, wordt in de hele wereld al snel een symbool voor de Duitse barbaarsheid en oorlogsrazernij. Tijdens een begeleid interview zetten we deze beeldroman in de spotlights en gaan we dieper in op haar fascinatie voor de Groote Oorlog. Er is ook ruimte voor eigen vragen.

Over ‘Gewonde stad’:
Op 19 augustus 1914 verandert de universiteitsstad Leuven in een paar uur in een door Duitse soldaten bezette stad. Niet veel later wordt Leuven in de as gelegd: burgers worden vermoord en de universiteitsbibliotheek staat in brand. Gerolf Van de Perre en Johanna Spaey vatten deze gebeurtenis in krachtige en poëtische beelden en woorden. Ze laten zien hoe de verminkte stad, de beschadigde soldaten en de getraumatiseerde burgers zichzelf moesten heropbouwen.

Over Johanna Spaey:
Johanna Spaey (°1966, Leuven) schreef naast eigen fictiewerk ook samen met Arnout Hauben aan ‘Ten Oorlog’, ‘Ten Oorlog II’ en ‘Onder Vlaamse velden’. In haar recentste werk ‘Kleine encyclopedie van de eenzaamheid’ (2018) onderzoekt ze de vele vormen van eenzaamheid.

Interesse?
Schrijf je in voor 10/11/2018 met vermelding ‘Spaey’ en je telefoonnummer via bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of 011/80 80 90.

Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker