Lezing door Ruben Mersch: De rationeelste mens
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 21 februari 2019 (van 19u30 tot 21u00)

/

Brusselsestraat 332

3000 Leuven

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

“Waarom zijn we allemaal idioten? En vooral: waarom moeten we het niet eeuwig en altijd blijven? Laat u verleiden om op zoek te gaan naar uw eigen innerlijke idioot. Verwacht geen academische uiteenzetting, wel een amusante tocht door een universum van herkenbare drogredenen, misvattingen, illusies en dwaalgedachten. Luisteren is leren, want er bestaat wel degelijk een manier om het onderscheid te maken tussen waarheid en onzin: denken. Denken doet namelijk geen pijn. Meer zelfs: een paar uurtjes denksport doen deugd en u kan een stuk wijzer naar huis.”
Met veel gevoel voor ironie en een meeslepende blik van verwondering houdt Ruben Mersch de werkelijkheid tegen het licht. De werkelijkheid zoals we ze zien en zoals ze echt is. Deze lezing sluit aan bij het boek “Oogklepdenken” en bij zijn columns in De Standaard.
Over het boek “Oogklepdenken” zei Wouter Deprez: ‘Tijdens het lezen van dit boek ging er regelmatig een lichtje branden in diverse delen van mijn brein waar het tot dan toe altijd pikkedonker was geweest.’
Luister dus – wie weet wat er in uw brein gebeurt ...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker