Tanuki XY: rondleiding
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 8 december 2017 (van 17u30 tot 19u00)

/

August Ortsstraat 20-28

1000 Brussel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

"Tanuki" is een onderzoek van de kunstenaar François Zajéga. Dit onderzoek richt zich op het verkennen van de mogelijke relaties tussen de 'echte' toeschouwer en een 'gevoelig' synthetisch wezen. Het raakt ook het begrip van de fantasmagorische en digitale aard van deze wezens.


In deze werkfase, die de vorm aanneemt van een interactieve installatie, bestuurt de kijker een willekeurig gekozen avatar uit een database. Deze reageert op zijn eigen manier op de bewegingen van de persoon met wie hij verbonden is. Dit experiment onderzoekt de representatie van beweging en roept de praktijk van een poppenspeler in herinnering. Tanuki is geïnteresseerd in het verhalende potentieel van een individu dat belichaamd wordt door een vorm die misschien niet langer humanoïde is en het verhalende potentieel van deze incarnatie.

Deze installatie wordt gepresenteerd in het kader van "Transmarcaties", een werksessie georganiseerd door de vereniging Constant, rond de kruispunten tussen migraties, lichamen, gender en cartografie. De installatie wordt gevoed door de ideeën en prototypes die de deelnemers deze week zullen ontwikkelen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker