Wim Bouciqué - Drawn towards artbooks
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 19u00 tot 23u59)

Zondag 16 juni 2019 (van 13u00 tot 19u00)

/

Vestbarm +50

9400 Ninove

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Wim Bouciqué maakt gedetailleerde en verfijnde tekeningen, voornamelijk van natuurlijke objecten. Slechts enkele vierkante centimeters van het papier worden gebruikt en toch voelen de tekeningen krachtig, levendig en gevoelig aan. Hoe minder er getekend is, hoe meer elk onderdeel van de tekening en het papier tot hun recht komen. Een sfeer van stilte, puurheid en schoonheid is altijd aanwezig.
Een nieuwe richting is het bundelen van de tekeningen in handgemaakte boeken. Waarbij ook nieuwe onderwerpen aan bod komen zoals architectuur, interieur, natuur en sexualiteit. Alternatieve fotografische technieken worden gebruikt om de tekeningen te reproduceren om zo boeken in edities te realiseren.

Wim Bouciqué zegt zelf over zijn werk “Ik leef graag met mijn tekeningen en de objecten die ik teken. Ernaar kijken in verschillende lichtomstandigheden, op verschillende tijdstippen, doorheen de vier seizoenen, in allerlei gemoedstoestanden,… . Ik heb geleerd dat dit tot de beste resultaten leidt.
Hoewel conceptuele ideeën op het eerste gezicht fantastisch kunnen lijken, worden ze vaak minder interessant hoe meer de tijd verstrijkt door een gebrek aan diepte. Ideeën die langzaam en natuurlijk groeien zijn daarentegen misschien minder opvallend, maar hoe langer je met ze leeft, hoe mooier ze worden."

Wim zal de context van zijn atelier verplaatsen in een setting in garage neven en maakt deze privésfeer 2 dagen zichtbaar voor een publiek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker