Filocafé
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 15 maart 2019 (van 19u45 tot 22u00)

Vrijdag 12 april 2019 (van 19u45 tot 23u59)

/

3300 Tienen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Wat is waar? Wat weet je? En weet je dat wel zeker? Ben je nieuwsgierig naar wat anderen denken? Dan is het filocafé iets voor jou!

Verwacht geen lezingen over filosofie. Een ervaren gespreksleider reikt een actueel filosofisch thema aan en samen kiezen we welke vraag ons deze avond tot wijsheid moet brengen. Dat is in de eerste plaats een vraag waar je goesting van krijgt om te filosoferen. En wat filosoferen is, dat leren we. We praten, lachen, denken, argumenteren, analyseren. We onderzoeken ideeën en opvattingen, we wisselen van gedachten over leven, mens en maatschappij. Voor iedereen, met iedereen, zonder onderscheid.

Opgelet: bijwerkingen als een toegenomen twijfel omtrent het vanzelfsprekende zijn, na afloop, niet uitgesloten :-)

In een filocafé komen mensen bij elkaar om samen te filosoferen. Een filosofisch café is telkens anders, wordt gemaakt door de deelnemers en begeleid door een ervaren gespreksleider. Achtergrondkennis is niet vereist, enkel de zin en een open geest om samen na te denken!

"Denken is gratis." Zo redeneerde de Franse filosoof Marc Sautet, de grondlegger van het moderne filosofisch café. Een filocafé valt onder hetzelfde ideaal dat filosofie voor iedereen moet zijn.

De filosofisch gespreksleiders zijn Ilke Beckers, Michaël Pleumeekers en Huber Vanroy van FilôPur Diest: https://www.facebook.com/Diestfilosofeert/

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker