Beeldig Lommel 2018
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 16 juni 2018 (om 0u00)

Zondag 17 juni 2018 (van 0u00 tot 23u59)

/

Dorp 14

3920 Lommel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Internationaal Levende Beeldenfestival
International Living Statues Festival
11th edition
Hashtag #BeeldigLommel

PRAKTISCH

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt Lommel omgetoverd tot de meest beeldige plek van België. Voor de 11de keer op rij vormt het stadscentrum het decor van het succesvolle Internationaal Levende Beeldenfestival.

Geniet van klassieke 'stilstaande' beelden, bijzondere interactieve beeldenacts, knotsgekke straatartiesten, verbazingwekkende steltenlopers, fantasievolle kinderbeelden, mobiele en muzikale randanimatie. De organisatie bereidt momenteel een topeditie voor!

PROGRAMMAFLYER

Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij Cultuurcentrum De Adelberg en Toerisme Lommel.

BELEVING

Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen.

KIWANIS KINDERPARK

Dankzij de ondersteuning van Kiwanis Club Lommel Quercus wordt het Burgemeesterspark van Lommel omgetoverd tot een uniek levende beeldenpark, exclusief ingekleurd door kinderen.

AANGENAME WANDELROUTE

Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt.

HORECA & HANDELAARS

Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verrassen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend.

PARKING & SHUTTLE

Tussen 13.00 en 21.00 uur rijden shuttlebussen van de evenementenparking naar het festivalparcours. De parking is voorzien aan het Kristalpark. Volg de bewegwijzering aan de N71. De shuttle zet je af aan een halte in de Don Boscostraat, meteen aan het festivalparcours.

TREIN & SHUTTLE

Op beide festivaldagen rijdt het toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival. Vertrekuren station: 12.20–13.20–14.20 uur. Vertrekuren halte Don Boscostraat: 17.00–18.00–19.00 uur. Max. capaciteit per rit: 45 personen.

TEUTENMARKT

Op zondag zorgt een gezellige teutenmarkt voor een warme zondag met tal van antiek- en brocanteriestandjes.

FIETSEN

Fietsen zijn niet toegelaten op het festivalparcours. Dit is erg onpraktisch, zowel voor jezelf als de medebezoekers. Er zijn 4 ruime fietsenparkings voorzien aan het festivalparcours.

TOEGANKELIJKHEID

Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor mensen met een beperking. Check ook de website voor meer informatie over de begeleide festivalrondgang voor mensen met een beperking (zaterdag) en over de rondleidingen met audiodescriptie voo...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker