Opera-Artiestenmis met J. Van Dam
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 juni 2019 (van 10u30 tot 11u45)

/

Sint-Michielsplein 1

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Internationaal evenement waarbij solisten uit binnen- en buitenland, samen met De Verenigde Koren, een hele mis opluisteren met composities van opera-componisten. De werken zelf komen niet altijd uit opera's, maar zijn op zijn minst gecomponeerd door een opera-componist.
Dit kadert in de herwaardering van religieuze muziek van de hand van opera-componisten, de ingenieurs van de muziek. Dit is uniek in België en ook in Europa : het trekt jaarlijks op de 3de zondag van juni een massa mensen bijeen, zelfs buitenlanders.
Deutsche Messe van Schubert + werken met solisten. Programma : Uitsluitend werken van Opera-componisten : Mozart, Verdi, Mascagni, von Weber, Schubert, Fauré, Jenkins, Benoit.
De Vrienden van de Lyrische Kunst Gent vzw, de oudste Opera-vereniging van België, opgericht in 1957 hebben steeds deze Opera-mis mee helpen uitbouwen en gemaakt tot wat ze nu is : een internationaal evenement waar menigeen naar uitkijkt. Nu de musicus uit Melle, bekend van radio, tv en tal van muzikale verenigingen met name Léon-Bernard Giot in 2014 de organisatie overnam waaien er nieuwe winden maar met behoud van de eigenheid en met respect voor de stichter : wijlen operagoeroe Adolphe De Meyer, die zelf zijn opvolger heeft gekozen ! De intensieve samenwerking met leden van de Opera Academy/Studio/ zorgt voor een unieke kruisbestuiving : een internationale muzikale happening met een hoog cultureel gehalte uitgevoerd door jonge professionele solisten, jonge studenten aan de Opera Academy of afgestudeerden, maar met een eerdere volwaardige professionele opleiding als meesters in de muziek, die elk apart solistisch zullen optreden enerzijds, maar ook de koorwerken zullen meezingen anderzijds. Dit jaar nodigden wij de oudste sopraan-soliste uit van het land : Jet Van Dam, 87 lentes... ! Praktisch : Het is volledig gratis. De vermoedelijke duur is anderhalf uur. Speciale aandacht wordt gevraagd voor het beperkt aantal plaatsen : vroeg aanwezig zijn is de enige waarborg op een zitplaats in de Sint-Michielskerk. Voor de vrienden van de Lyrische Kunst Gent is dit de 25ste Internationale Opera-artiestenmis op rij, een hele reeks ervaringen en een waarborg voor steeds betere resultaten. Iedereen welkom ! Mecenassen, adverteerders en sponsors zijn eveneens van harte welkom en kunnen steeds een volledig dossier opvragen op voorhand ! Het geheel wordt gesteund door De Stad Gent.
Het zal tevens een in memoriam zijn voor onze stichters : het echtpaar Adolphe De Meyer en Marie-Thérèse Van Daele die met amper één maand verschil, zopas zijn overleden en in intieme kring ten grave gedragen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker