Conversation Eva Giolo & Rebecca Jane Arthur
Film
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 18 april 2019 (om 20u00)

/

August Ortsstraat 20-28

1000 Brussel

GRATIS

Op basis van een briefwisseling, focussen twee artists-in-residence (bij het Atelier Cinéma van de GSARA en het productieatelier van het CVB) zich gedurende één jaar op het schrijven en ontwikkelen van documentairefilm. Deze artistieke “Conversation” is ondertussen aan haar vierde editie toe en zal in 2019 de aanleiding zijn voor drie open events in samenwerking met Beursschouwburg.

In hun filmpraktijk hebben Rebecca Jane Arthur en Eva Giolo verschillende gemeenschappelijke interesses: portretten, de rol van de vrouw in het gezin en in de maatschappij, emancipatie, communicatie, verbinding en scheiding. In hun meest recente werk bevragen ze hun respectievelijke 'thuis' en gaan ze allebei in gesprek met hun moeder. Die confronteert hen met hun rol als dochter en als (vrouwelijke) regisseur.

Beide films zijn met elkaar verbonden maar richten zich toch op verschillende verhalen. De ene bestudeert de socio-politieke structuren die het leven van een jonge vrouw vormgeven  (onderwijs en sociaal stelsel), de andere focust op het culturele en lichamelijke erfgoed (taal en gebaren). De ene bouwt een film met verhalen en liedjes, de ander kijkt naar de fysieke aspecten van een moedertaal leren. Tijdens deze dialoog bevragen Rebecca en Eva het productieproces van hun praktijk en leggen ze verbanden tussen hun eigen werk en dat van andere filmmakers, denkers, feministen en vrouwen.

Rebecca Jane Arthur (1984, Edinburgh) is audiovisueel kunstenaar die vooral schrijft en werkt met bewegend beeld. Ze is op dit moment in residentie bij WIELS en neemt deel aan een 16-maanden durend programma bij SoundImageCulture (SIC). Parallel met haar artistieke praktijk werkt Arthur in Brussel als producent, schrijver, hoofdredacteur en vertaler. Ze is mede-oprichter van het productie- en distributieplatform Elephy en de onafhankelijke bioscoop Monokino. Ook werkt ze voor Auguste Orts als event manager van het On & For (2018) -project, gefinancierd door Creative Europe (2018-2021).

Eva Giolo (1991, Brussel) is audiovisueel kunstenaar en filmmaker. Haar praktijk bestaat voornamelijk uit portretten die het midden houden tussen fictie en documentaire. Eva Giolo is een van de oprichters van het productie- en distributieplatform Elephy. Als monteur en videast werkt ze samen met instellingen, galerijen en andere kunstenaars. Ze woont in Brussel en is momenteel artist-in-residence in het HISK in Gent (2018-2020).

GSARA en CVB zijn twee ateliers voor filmproductie ondersteund door de Fédération Wallonie-Bruxelles.

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker