Piano Day: pianomarathon en concert Wouter Dewit
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 27 maart 2019 (van 14u00 tot 19u00)

/

Stadsplein 3

3600 Genk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De 88ste dag van het jaar (tel maar eens de toetsen op een piano...) is wereldwijd Piano Day. Met een prachtige vleugelpiano in huis gaat die dag uiteraard ook niet onopgemerkt voorbij in De Genkse bibliotheek. Twee dagen eerder, op woensdag 27 maart, is het daarom feest in de bib. Er is een speciaal voorleesmoment voor kinderen van 4 tot 8, een pianomarathon, én een concert van Wouter Dewit.

14 uur - Voorlezen
Jeugdafdeling, gratis

Vanaf 14 uur - Muzikale marathon
Iedereen die (een beetje) piano kan spelen, van beginneling tot virtuoos, kan meedoen met de piano-marathon. De leerlingen van GA voor Kunst geven alvast het goede voorbeeld. We starten om 14 uur en hopen zo lang mogelijk door te spelen.

18 uur- Concert Wouter Dewit
Wouter Dewit, klassiek geschoolde Limburgse pianist, komt na omzwervingen via pop, rock en jazz terug bij de essentie uit: de piano, zijn eerste grote liefde. Hij is momenteel de huispianist van Illuminine, maar hij speelt ook onder zijn eigen naam. En hoe! Zijn laatste worp ‘Still’ (Zeal, 2017) - gecomponeerd in zijn huiskamer, tussen de soep en de patatten – is een fijne verzameling minimale, ietwat weemoedige composities: muziek die zonder problemen in een film past of kan dienen als soundtrack bij je eigen leven.
Hoewel Wouter Dewit ondertussen een heel eigen stijl heeft ontwikkeld, blijven de vergelijkingen met Nils Frahm, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds en meer van dat moois uiteraard niet uit.
In september krijgt ‘Still’ een opvolger, ‘Here’, maar jij krijgt in onze bib alvast een voorsmaakje. Zorg dat je erbij bent!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker