Outside In // experiment theater film dialoog
Evenementen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 19 april 2019 (van 16u00 tot 22u00)

/

Dijlestraat

2800 Mechelen

€3

Basistarief: 3,00 €

015 42 25 44

OPEN ATELIER #experiment vanaf 16u

H30 Artistieke Werkplek is dé plek voor jongeren om zich artistiek uit te leven in Mechelen. Een bende jong creatief geweld experimenteert drie dagen lang rond het thema BLOOT. Verschillende kunstvormen worden gemixt en gaan in interactie met elkaar. Hoe? Dat bepalen de jongeren zelf onder begeleiding van vier professionele coaches.
16u - in H30 (Hanswijkstraat 30) - gratis

Transfo Collect brengt Brusselse jongeren van allerlei slag bij elkaar die zich artistiek willen ontwikkelen. Een week lang palmen ze het gebouw van ARSENAAL/LAZARUS in. Elke deelnemer wordt uitgedaagd om een verhaal te vertellen met zijn eigen talent en wordt gelokt naar het experiment.
17u - in ARSENAAL/LAZARUS (Hanswijkstraat 63) - gratis

Op deze dag ontmoet het Mechels en Brussels jong talent elkaar. Tijdens een OPEN ATELIER tonen ze hun experiment en gaan ze in dialoog.

---

HET MECHELS DAKTERRAS #theater vanaf 20u

Zes Mechelse tienermeisjes - Imane, Ghita, Safia, Maha, Dina en Anna - herdenken de wereld vanop hun eigen spot, een Mechels dakterras. Ze laten zich inspireren door Het verboden dakterras, een boek van de invloedrijke Marokkaanse feministe Fatima Mernissi. “Wij kijken met ons hart. Weg van alle haat.”
Een verhaal over de zoektocht van jonge vrijheidsstrijdsters.

Al meer dan een jaar werken Zineb El Boussaadani en Tom Kestens met deze creatieve bende bij ARSENAAL/LAZARUS. Nu zijn ze klaar voor een voorstelling voor groot publiek!

EUPHORIA #film #dialoog

Black speaks Back is een online platform dat Afro-Europese jongeren verbindt en de veelzijdigheid binnen de zwarte gemeenschap wil tonen. In 2018 lanceerden ze hun eerste kortfilm EUphoria, een afrofuturistische musicalfilm. Via vijf korte verhalen stellen ze een Europa voor vanuit het perspectief van de jonge Afrikaanse diaspora. EUphoria vertaalt hun liefde, angst en hoop voor de toekomst in de vorm van poëzie, rap, dans en zang. Je wordt onderdeel van de film en volgt de zoektocht naar wie ze zijn als Europeanen en wat we achterlaten als mens.

Na de film gaan initiatiefneemster van Black Speaks Back, Emma-Lee Amponsah, en Waka Waka Generation met elkaar en het publiek in gesprek.

20u - in ARSENAAL/LAZARUS (Hanswijkstraat 63) - 3 euro
Reserveren: lina@arsenaallazarus.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker