Een uur cultuur met Annelies Beck
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 11u00 tot 12u00)

/

Brielstraat 2

9800 Deinze

GRATIS

Carlos Alleene en Yves Van Durme in gesprek met verrassende culturele gasten. Op 28 april komt Annelies Beck spreken over haar nieuwe boek ‘Toekomstkoorts’.

In 2016 ging de lezingenreeks "Een uur cultuur" van start. Carlos Alleene en Yves Van Durme gingen tijdens deze reeks al in gesprek met spraakmakende gasten van diverse culturele achtergrond zoals Johny Vansevenant, Mia Doornaert, Kurt Van Eeghem, Ignaas Devisch, Herman Brusselmans en Peter Verhelst. Ook in het voorjaar van 2019 wordt de succesvolle reeks verdergezet. Er zijn opnieuw drie spraakmakende Vlamingen uitgenodigd voor een boeiende babbel. Op 17 februari komt Bruegelkenner Leen Huet langs, op 17 maart is hoogleraar Geert Buelens te gast over de jaren zestig en op 28 april komt tv-gezicht Annelies Beck spreken over haar nieuwe boek ‘Toekomstkoorts’.

28 april: Annelies Beck
Annelies Beck debuteerde in de journalistiek bij het allereerste jeugdjournaal van Ketnet. Nadien stapte ze over naar 'Terzake', waar ze binnen- en buitenlandse reportages maakte, om vervolgens te presenteren, zowel voor televisie - 'De Zevende Dag' en 'Terzake' - als voor Radio 1. In 2011 debuteerde ze als auteur met 'Over het Kanaal', een roman over haar grootvader die tijdens het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar Glasgow is gevlucht. 'Toekomstkoorts', haar nieuwe boek, speelt zich af in Brazilië waar door Belgische ondernemers een kolonie uit de grond wordt gestampt. Carlos Alleene gaat in gesprek met Annelies Beck.

Carlos Alleene is journalist, literair criticus en auteur. Hij publiceerde o.a. verschillende boeken over kunstschilder Roger Raveel. In 2014 schreef hij samen met Veerle Van Doorne het boek '150 jaar kasteelheren van Ooidonk.'

Yves Van Durme is leerkracht literaire creatie in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Van 1989 tot 2003 werkte hij als verslaggever theater, literatuur en presentator voor VRT Radio 3 (later KLARA) en van 1995 tot 2000 als verslaggever tentoonstellingen voor VRT Radio 2. Hij werkt ook al vele jaren als presentator bij Radio Tequila.

Praktisch – Een uur cultuur
Wanneer? Zondag 17 februari, 17 maart en 28 april 2019 om 11 u.
Waar? Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze
Toegang? Gratis, vooraf reserveren via cultuur@deinze.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker