VAN NU EN DAN
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 12 oktober 2018 (van 19u00 tot 23u00)

Zaterdag 13 oktober 2018 (van 14u00 tot 20u00)

Zondag 14 oktober 2018 (van 14u00 tot 19u00)

/

Pittemsestraat

8850 Ardooie

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Van 12 tot 14 oktober zet de Rysselende molen zijn deuren open voor een tentoonstelling van jonge kunstenaars. Sinds de molen en het bijbehorende restaurant iets meer dan een jaar geleden zijn overgenomen door Koen Vanneste, Laurent Dobbelaere en Elke Verstuyft staat er een nieuwe wind in de wieken.
Met dit artistieke experiment krijgen negen jonge kunstenaars de kans om via schilderijen, installaties en performance in dialoog te treden met de unieke omgeving van het moleninterieur en de orangerie. Titel van de tentoonstelling is ‘Van nu en dan’: een verwijzing naar de boeiende confrontatie van hedendaagse kunst tegen de setting van een eeuwenoud gebouw.
Curatoren van de tentoonstelling zijn Lieselotte Vanneste, Peter Schollaert en Willem Coppejans. Hun doel is het samenbrengen van bevriende kunstenaars om hen de kans te geven met hun werk naar buiten te komen. Koen, Laurent en Elke zagen op hun beurt in dit project een uitgelezen mogelijkheid om de pracht van de molen in een vernieuwend daglicht te stellen.
Een uitstap naar ‘Van nu en dan’ dient zich aan als unieke gelegenheid om kennis te maken met de molen, zijn rijke geschiedenis en verfrissende, verrassende kunst. Openingsuren zijn vrijdag 12/10 vanaf 19u en zaterdag en zondag vanaf 14u. Na de tentoonstelling blijft een selectie van de werken te bezichtigen in het restaurant van de molen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker