Klokkenparade, feest in de stad!
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 11 november 2018 (van 13u30 tot 14u00)

/

Grote markt

3200 Aarschot

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op zondag 11 november zal voor het eerst in meer dan vier eeuwen opnieuw een beiaard in Aarschot weerklinken. 440 jaar nadat de Aarschotse beiaard tijdens de tachtigjarige oorlog werd vernietigd, wordt hij opnieuw opgebouwd. Ditmaal in het teken van de vrede!


De Aarschotse beiaard is een vredesbeiaard die symbool staat voor het oorlogsverleden van de stad en de uiteindelijke overwinning van de vrede. De namen van de Aarschotse burgerslachtoffers werden in de beiaard gegraveerd, net als meertalige vredesboodschappen en een haiku van Herman Van Rompuy, voormalig voorzitter van de Europese Raad.

De beiaard zal op geregelde tijdstippen bespeeld worden. Op verscheidene luisterplaatsen in het stadscentrum zal je kunnen genieten van de beiaardconcerten. De toeristische dienst biedt de mogelijkheid tot begeleide bezoeken aan de beiaard en de O.L.V.-Kerk.

Op de dag van de inhuldiging trekt een grote klokkenparade door de stad. Verschillende praalwagens, fanfares, trommelkorpsen, figuranten en de stadsreus stappen door het Aarschotse centrum. Tientallen verenigingen werken hiervoor samen om zo de nieuwe beiaard feestelijk in te huldigen. Beleef de parade mee vanop de eerste rij in de Aarschotse straten.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker