Infomoment voor mantelzorgers: De MantelzorgHub
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Maandag 10 december 2018 (van 19u00 tot 21u00)

/

Sint-Jozefstraat 44

1840 Londerzeel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Vlaanderen telt meer dan 600.000 mantelzorgers, mensen, zowel jong als oud, die kort- of langdurig en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend familielid, kennis of buur. Mantelzorgers geven aan dat ze vaak behoefte hebben aan extra ondersteuning zoals sociaal contact met lotgenoten, toegankelijke informatie, psychologische ondersteuning en opvang.

Het sociaal innovatiebureau !DROPS en Kom op tegen Kanker willen in samenwerking met het Zorgloket van de Gemeente Londerzeel aan de slag rond het thema mantelzorg via een participatief project voor én door mantelzorgers, ‘De MantelzorgHub’ genaamd.

Dit overkoepelende project wil mantelzorgers samenbrengen, versterken en ook inpikken op concrete noden en behoeften. Hiervoor willen !DROPS en het Zorgloket nauw samenwerken met zowel mantelzorgers als lokale zorgorganisaties met als doel het aanbod voor mantelzorgers te verbreden en versterken.

Als startschot wordt een infomoment voor mantelzorgers georganiseerd in Londerzeel op 10 december 2018 om 19.30 uur in het Gemeenschapscentrum Gerard Walschap (Sint-Jozefstraat 44). Op deze samenkomst worden het doel en de mogelijkheden van het project nader toegelicht en kunnen de aanwezige mantelzorgers hun stem laten horen over hun specifieke uitdagingen en ideeën voor Londerzeel. Achteraf kan er rustig nagekaart worden bij een koffie of fris glas.

Voor vragen en inschrijvingen: zorgloket@londerzeel.be of 052 30 36 16

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker