Erfgoeddag 2019: 'Hoe maakt u het'?
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 0u00 tot 23u59)

/

Wulveringemstraat 10

8630 Wulveringem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over ambachten en meesterschap. Ook Kasteel Beauvoorde neemt traditiegerouw deel aan Erfgoeddag. Het thema is overigens helemaal op maat van Kasteel Beauvoorde.

Ontdek de topstukken van Kasteel Beauvoorde

Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair die Arthur Merghelynck tijdens zijn verblijf in Beauvoorde verzamelde. De collectie doet huiselijk aan, maar bevat ook enkele topstukken. Hoewel we al heel wat weten over de items in zijn collectie, blijven enkel stukken toch een raadsel. Vorig jaar gingen we op onderzoek en in aanloop naar de digitale ontsluiting presenteren we je die voor de allereerste keer de topstukken van Merghelynck in één gevatte rondleiding.

Praktisch: Je kan doorlopend aan de hand een aangepaste bezoekersgids de topstukken bezichtigen, maar ook met een gids op rondleiding (elk uur). Reserveren is aan te raden via de website www.kasteelbeauvoorde.be.

Workshops met de Beauvoordse pannenkoeken: 'food-pairing' voor volwassenen en bakworkshops voor kinderen

Maggy Duquesne startte in 1970 met het verkopen van pannenkoeken aan de vele bezoekers van het kasteel en het charmante polderdorpje Beauvoorde. Haar recept is altijd geheim gebleven, ondanks verwoede pogingen om ze te kopiëren. De enige schatbewaarder is op vandaag dochter Karen die van het bescheiden ‘Pannenkoekhuisje’ tot een bruisend streekproductenbedrijf maakte.

Tot in alle uithoeken van Europa zijn 'Beauvoordse pannenkoeken' ondertussen een begrip. Met het nakende vijftigjarig jubileum verleent het thema 'Hoe maakt u het' de ideale gelegenheid om dit smakelijke erfgoed in de kijker te zetten. Kom tijdens Erfgoeddag met ons pannenkoeken foodpairen met bakrecepten (voor kinderen) en culinaire vondsten (voor volwassenen).

Praktisch: De plaatsen per sessie (van ongeveer een uurtje) zijn beperkt. De kindersessie vindt telkens terzelfdertijd als de volwassen plaats:

10:30
13:30
15:30

Schrijf je in via de website www.kasteelbeauvoorde.be

Monumentale Boomhut in het Kasteelpark

Kasteel Beauvoorde daagt stoere jongens en ondernemende meisjes uit om in het Kasteelpark een reuzeboomhut te maken. Met de hulp van hun ouders uiteraard. Gewapend met koppelstukken, moeren, bouten en honderden houten planken bouwen ze in het park op één dag een tijdelijke meccano sculptuur. Een monumentale interventie in relatie met de omgeving. Een dynamische ruimte. Toegeëigend door de jonge makers. Vervat in het moment.

Praktisch: doorlopend zonder reservatie. Kom samen je ouders, tantes, nonkels, opa, oma,... meehelpen aan onze monumentale boomhut!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker