Marché Mondial
Evenementen > Opendeurdagen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 september 2018 (van 0u00 tot 23u59)

/

Montenakenweg 145

3800 Sint-Truiden

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Naar jaarlijkse gewoonte zet het opvangcentrum voor asielzoekers in Sint-Truiden zijn deuren open. Op zondag 16 september, van 13u30 tot 16u30, organiseren wij “Marché Mondial”. Een wereldmarkt waar verschillende culturen en volkeren onder één dak samenkomen. Dit jaar staat de opendeurdag in het teken van ons 20-jarig bestaan.

Het is onze opdracht om elke bewoner éénzelfde kwaliteitsvolle opvang, in functie van de individuele behoeften, aan te bieden. Een kwaliteitsvolle opvang is uiteraard meer dan de gekende “bed-bad-brood”. De individuele begeleiding van bewoners is onmiskenbaar een meerwaarde in ons opvangsysteem.
Naast de basisbegeleiding biedt het opvangcentrum zorg op maat aan. Asielzoekers bevinden zich, gezien hun achtergrond en hun actuele leefsituatie, in een kwetsbare positie. Tijdens het doorlopen van de verschillende fasen trachten we om de risicofactoren te definiëren en te verkleinen, en creëren we een veilige omgeving met aandacht voor hun kwetsbaarheden. Een aantal bewoners heeft nood aan specifieke zorg en/of ondersteuning, al dan niet gespecialiseerd. Daarom zijn er binnen ons opvangcentrum enkele projecten ontwikkeld. Zo hebben we een werking voor alleenstaande minderjarigen, voor vrouwen die om specifieke gendergebonden redenen asiel vragen, voor holebi-asielzoekers,… Dit lichten we tijdens de Marché Mondial toe aan de hand van verschillende infosessies. Via een rondleiding van 1 uur kan je kennismaken met de verschillende diensten van het opvangcentrum.

Tijdens de Marché Mondial kan je je laten meeslepen door de exotische sfeer van verschillende culturen. In een sfeervol ingerichte tent op het binnenplein van het opvangcentrum staan allerlei standjes van lokale verenigingen met informatie, heerlijke gerechten, regionale dranken en souvenirs uit verschillende continenten.
De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in talrijke activiteiten zoals leren ballonnen plooien door een ballonkunstenaar Bram Parola, er is een springkasteel, vzw Halewyn zorgt voor een cirkusbrigade,
Bouka Sow zorgt voor de djembémuziek,…

Graag nodigen wij u uit op zondag 16 september op de Marché Mondial.

Wij hopen u die namiddag te mogen ontmoeten!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker