Natuur en gezondheid door Yves Bogaert
Lifestyle > Milieu
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 16 november 2017 (van 20u00 tot 20u00)

/

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Winnen we aan gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, door aanwezigheid van groene ruimte in onze leefomgeving? De hamvraag en tevens rode draad doorheen de presentatie.
Dat we natuur als heilzaam ervaren is misschien in de eerste plaats een algemeen aanvoelen, of beter nog, iets wat in ons geprogrammeerd zit. Een fikse bos-, strand-, of natuurwandeling maakt ons hoofd letterlijk leeg en bezorgt ons een gelukzalig gevoel. Maar zijn we effectief “gezonder” met meer groen ? Is groen ons gratis medicijn of een nieuwe vitamine? En zo ja, is er hiervoor in de literatuur wetenschappelijke evidentie te vinden?
Helaas, in ons hoog-technologisch beeldscherm-tijdperk, dreigen we meer en meer te vervreemden van moeder natuur en lijden we met zijn allen aan NDD ( Nature Deficit Disorder ).
De spreker, Yves Bogaert, tracht het gegeven in een relevante context te plaatsen, geeft ons een beknopt overzicht van bestaande studies, en is op zoek gegaan naar alle mogelijke raakvlakken waarop natuur een positieve invloed heeft: gezondheidszorg, ontwikkeling van het kind, voeding en medicatie, onderwijs, woonomgeving en persoonlijke zingeving.
Een groene omgeving kan dus bijdragen aan de gezondheid van mensen. Natuur werkt.
Vervolgonderzoek is nodig; samenwerking tussen natuurverenigingen, zorgsector, en overheid evenzeer; en budget en middelen zullen moeten worden vrijgemaakt.
Een boeiende en veelbelovende materie.
Deze lezing is gratis, maar graag reserveren via https://inschrijvingen.melle.be of in de bibliotheek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker