Meg Stuart/Damaged Goods dansworkshop met Varinia Canto Vila op de Dag van de...
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 april 2019 (van 13u30 tot 18u00)

/

Zwarte Vijversstraat 97

1080 Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Deze dansworkshop vertrekt vanuit enkele thema’s die de basis vormden voor de creatie van VIOLET (2011), met als focus de verschillende manieren waarop je transformatie kan ervaren.

Intergalactic Animals – Space Shifters

Varinia Canto Vila is een danser en choreograaf, actief in de internationale wereld van dans en performance. Ze werkte samen met Meg Stuart/Damaged Goods voor ‘Highway 101’ en ‘VIOLET’.

Deze dansworkshop vertrekt vanuit enkele thema’s die de basis vormden voor de creatie van VIOLET (2011), met als focus de verschillende manieren waarop je transformatie kan ervaren. VIOLET vertrok vanuit de idee een choreografie te ontwikkelen die gelijkloopt met de alchemie – een aloude praktijk waarbij men experimenteert met het transformeren van materie. Ook in VIOLET verkennen en ontwikkelen de performers beweging, injecteren hun lichamen met nieuwe eigenschappen, en nemen zo nieuwe gedaanten aan.

Het doel van de workshop is te ontdekken hoe beweging ons naar andere dimensies kan leiden, zowel in tijd, ruimte als mentaal, en hoe dit onze ervaring van het hier en nu beïnvloedt. Niet als zuivere wetenschap, maar als persoonlijke en spirituele reis doorheen wat het betekent om te dansen, beweging te scheppen en zelf bewogen te worden.

In deze workshop dansen we niet volgens vaste sequenties, repeteren noch herhalen volgens criteria van slecht versus goed dansen. We dansen niet op één bepaald soort muziek, maar op alle mogelijke soorten van geluid, en op stilte. Via improvisatie, taken en innerlijke toestanden creëer jij de beweging.

Deelnemen? Stuur een e-mail naar ewoud@damagedgoods.be en laat ons weten waarom je wil deelnemen aan deze workshop (in het Engels), en of je al dan niet professioneel bezig bent met dans. Deze dansworkshop is gratis en open voor iedereen, niet-dansers worden sterk aangemoedigd om deel te nemen.

Praktische info

Datum: Zaterdag 27 april, van 13u30 tot 18u
Locatie: Zwarte Vijversstraat 97, 1080 Brussel // Rue des Etangs Noirs 97, 1080 Bruxelles
Mee te nemen: Sneakers, notitieboekje, iets om te schrijven, kniebeschermers of andere bescherming (indien je dit in je bezit hebt).
Maximum aantal deelnemers: 20
Deadline om in te schrijven: Maandag 15 april. Indien er meer dan 20 inschrijvingen zijn, wordt er een selectie gemaakt met het oog op een gebalanceerde groep.
Prijs: De workshop is gratis.

Voor meer info, stuur een mailtje naar ewoud@damagedgoods.be.

Biografie

Varinia Canto Vila (CL) is een danser en choreograaf, wonend in Brussel. Ze studeerde af als danser aan de Universiteit van Chile en aan P.A.R.T.S in 1999. In 2014 behaalde ze haar Master in Art & Politics aan de Londense Goldsmiths University en in 2017 een postgraduaat aan a.pass in Brussel, waar ze performances en videowerk ontwikkelde. In 2004 creëerde ze the Making of, een soloproject gesteund door Dans in Kortrijk. In 2010 ging haar solo During Beginning Ending in première. In 2017 creëerd...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker