Instuif (opening kunstwerk in het park)
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 15 juni 2019 (van 16u00 tot 23u30)

/

Vanackerestraat z/n

8560 Wevelgem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In ons gemeentepark komt een uniek kunstwerk met bijtjes. De gerenommeerde Franse kunstenaar Céleste Boursier-Mougenot werkte een concept uit waarbij de geluiden van een nest bijen in het ene prieeltje een lichtinstallatie in het andere prieeltje van het park aansturen. Een heel mooie kruisbestuiving tussen kunst en natuur.
De Franse kunstenaar Céleste Boursier-Mougenot heeft in het verleden al een aantal hele sterke installaties gemaakt, kunstwerken die reageren op weersomstandigheden, of op de aanwezigheid van toeschouwers. Boursier-Mougenot zag al heel snel muziek in de twee prieeltjes in het park, die als waardevol bouwkundig erfgoed geklasseerd zijn. In het prieeltje aan de kant van het zwembad werd een glazen box gehangen met daarin een fuik, een soort van netconstructie dat uit natuurlijke materialen wordt vervaardigd. In die box werd een kolonie bijtjes gelost. Bovenaan de boxen zijn gleufjes gemaakt zodat de bijen uit de box kunnen op zoek naar nectar.
Er wordt in de box een technische installatie gehangen die het geluid van de bijtjes registreert. Die technische installatie staat in verbinding met het tweede prieeltje vlakbij de bib. Daar hangt een tweede installatie met lichten, die zullen bewegen in functie van de geluiden van de bijtjes. Er komt ook een mistmachine die mist produceert. De kunstenaar Boursier-Mougenot heeft de installatie zo geprogrammeerd dat ze anders reageert op verschillende bijengeluiden.

Kom jij het kunstwerk inhuldigen op de INSTUIF op 15 juni?
Op deze feestelijke opening wordt vanaf 16 uur voor animatie en catering gezorgd in het park. Leer de kunstenaar kennen, ontdek nieuwe weetjes over de bijenkolonie of geniet gewoon van het kunstwerk in het prachtige park. De lichtinstallatie komt in deze periode het best uit net rond valavond. Iedereen is welkom. www.wevelgem.be/instuif.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker