Kerstmarkt Diksmuide
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 8 december 2017 (van 18u00 tot 23u59)

Zaterdag 9 december 2017 (van 11u00 tot 23u59)

Zondag 10 december 2017 (van 14u00 tot 23u59)

/

Schoolplein

8600 Diksmuide

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Kerst in Diksmuide
8 tot 10 december

Het lichtpuntje tijdens de koude en donkere wintermaanden zijn ongetwijfeld de kerstkoopdagen in Diksmuide. Tijdens het weekend van 8 tot 10 december nodigen we je uit om een bezoekje te brengen aan het stadscentrum dat we speciaal voor deze gelegenheid omtoveren tot een gezellige winterplek. Liefhebbers van de betere winterdrankjes kunnen terecht op de kerstmarkt terwijl cadeautjesjagers naar hartenlust kunnen shoppen bij de lokale handelaars.

Kerstmarkt – Schoolplein
Dit jaar geen kerstmarkt op de Grote Markt maar wel op het supergezellige Schoolplein. We transformeren het Schoolplein tot een sfeervol kerstplein waar chalets, lichtjes, kerstbomen en houtgeur je meenemen naar de sfeer van het hoge noorden. Kom gezellig kuieren langs de kraampjes, geniet van sfeervolle animatie en warm je op met de typische kerstmarktdranken en lekkere hapjes. Wie een originele fotowenstkaart wil maken voor de feestdagen moet ongetwijfeld in onze winterse sneeuwbol kruipen die het ganse weekend op de kerstmarkt staat.

Vrijdag 8 december, vanaf 18 uur.
Op de eerste dag van de kerstmarkt mag je je verwachten aan een vurige avond. The Queen and the fool zorgen voor een interactieve, charmante, speelse en vurige act terwijl “Op eigen risico” je overdondert met hun eigen versie van jou lievelingslied. Wedden dat ze zelfs de meest serieuze mensen onder ons aan het lachen krijgen met hun muzikale humor?

Zaterdag 9 december, vanaf 14 uur.
Op zaterdag geven de lokale boeren het startschot vanaf 13 uur met een winterse boerenmarkt in de Reuzemolenstraat terwijl de eerste kerstchalets hun deuren openen vanaf 14 uur. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen de jongste kerstmarktbezoekers zich uitleven tijdens een passende knutselactiviteit of zich laten grimeren. Terwijl de lustige sneeuwmannen voor meeslepende muziek in afwisseling met gezellige kerstdeuntjes zorgen verwonderen de marionettenspeler en zijn lievelingsspeeltje je met hun unieke bewegingstheater. Ook de Serafijnen zijn van de partij met een hemelse boodschap van muziek en dans. Traditiegetrouw kun je om 19 uur aanschuiven voor een portie hutsepot uit de keuken van Salons Saint Germain. De Katrol vzw hoopt alvast om heel wat porties te verkopen ten voordele van Music for Life.
Zondag 10 december, vanaf 14 uur
Kom op zondag nog een laatste keer genieten van een portie winterse gezelligheid op de Diksmuidse kerstmarkt. De standhouders warmen je vanaf 14 uur op met hun typische kerstmarktdranken en hapjes terwijl het kinderanimatieteam weer klaarstaat om de kleinsten onder ons te entertainen met een leuke knutselworkshop of grime. Laat je ontroeren door de niets zeggende, gracieuze en ingetogen witte individuen die licht brengen op donker plaatsen met hun winterwens. Of loop het levende kerstboompje tegen het lijf die graag even met je lacht, danst of flirt. Vergeet zeker niet om Vlokje nog even te knuffelen, de lieve witte ijsbeer vult ongetwijfeld iedereens...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker