Internationaal beiaardconcert als apotheose van "Halle 750 jaar Mariastad"
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 19 mei 2018 (van 13u00 tot 14u00)

/

Grote Markt

1500 Halle

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

HALLE – Beiaardconcert als apotheose van "750 jaar Mariastad"

Als apotheose van het door de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw georganiseerde viering "Halle 750 jaar Mariastad" organiseert Stadsradio Halle (André Segers) op initiatief van Fred Nerinckx en Paul Poels een uniek internationaal beiaardconcert met als rode draad Vlaamse Marialiederen.

Voor dit niet te missen beiaardconcert word de internationaal bekende beiaardier Elena Sadina ( van Russische afkomst) naar Halle gehaald.

Op zaterdag 19 mei om 13u zal deze internationale vedette samen met haar echtgenoot Sergej Gratchev de beiaard gedurende één uur lang de beiaard bespelen.

Fred Nerinckx leerde Elena Sadina kennen in de beiaardschool in Mechelen, ze was onmiddellijk bereid om naar Halle te komen om op de beiaard een enig concert te spelen.

De beiaard is sinds 2013 niet meer bespeeld en zou voor goed te zijn minstens twee maal per jaar bespeeld moeten worden.

Elena kwam met idee om de Halse beiaard eens vierhandig te laten klinken, samen met haar echtgenoot Sergej Gratchev. Alle muziek werd voor beiaard bewerkt door de solisten zelf.

Stijn Hanssens, directeur van de Servaisacademie, heeft het beroemde koppel de partituren van Vlaamse Marialiederen en enkele Vlaamse volksliederen bezorgd, om dit beiaardconcert rond te maken met een internationale uitstraling heeft Elena het programma uitgebreid met werk van Jef Denyn, JS Bach, Russische operafragmenten, Piazzolla en P. Tsjaikovsky. Symbolisch eindigt het concert met 'My Way'.

Het beiaardconcert op zaterdag 19 mei begint om 13u en duurt één uur. Maar de solisten beginnen te spelen vanaf 12u.

Voor de liefhebbers worden op het plein vóór de Servaisacademie zitplaatsen voorzien.

Dit unieke concert wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Stad Halle, Stadsradio Halle en Mieke Debaerdemaker van 'Alsput'.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker