Samenleving in dialoog: Renaat Desmedt: katholieke kerk, een traditie met toe...
Lifestyle > Spiritualiteit
MAANDAG
29
APRIL

Maandag 29 april 2019

Van 20u00 tot 21u30

De Munt 8

8800 Roeselare

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Door tal van externe en interne factoren maakte de katholieke kerk de laatste jaren een crisis door, die uiteindelijk heeft geleid tot herbronning en heroriëntering. ‘Verdiepen’ en ‘verbinden’ zijn dan ook de twee sleutelwoorden van een nieuwe pastorale aanpak. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW, Protestantse kerk 'De Geuzentempel', Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Roeselare, HuisvandeMens Roeselare en moskee El Nour.
Deze lezing kadert in de lezingenreeks 'Samenleving in Dialoog': In de vorige eeuw werd 'het einde van de grote verhalen' verkondigd. De grote levensbeschouwingen hadden hun uitstraling en aantrekkingskracht verloren en zouden een stille dood sterven. Maar hoe ziet de situatie eruit in de 21ste eeuw? Welke plaats hebben levensbeschouwingen in onze samenleving vandaag? En hoe verhouden ze zich tot elkaar?

We onderzoeken gedurende vier avonden wat de eigenheid van de islam, de protestantse kerk, het vrijzinnig humanisme en de katholieke kerk is. Eminente sprekers staan stil bij de actuele uitdagingen anno 2019. Een boeiend panelgesprek met vertegenwoordigers uit de verschillende levensbeschouwingen sluit de reeks af.
Overzicht:
14/01 Khalid Benhaddou: mondiale verlichting van de islam, where east meets west11/02 Freddy Mortier: de toekomst van het vrijzinnig humanisme 11/03 Ina Koeman: zoek de vrede voor de stad, dialoog vanuit een protestantse visie29/04 Renaat Desmedt: katholieke kerk, een traditie met toekomst13/05 Panelgesprek met de vier levensbeschouwingen

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker