Hekkestraat > Borgstraat > Dam > dijk > Kaai > Emile Verhaerenstraat > Kaai > Kerkstraat). Met de gewaardeerde medewerking van Heverstam, Nationale Soldatenbond NSB, de harmonies en onze brandweer. Bij slecht weer afspraak om 19 u. in de kerk.' />
Fakkeltocht voor de vrede
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 11 november 2018 (van 18u00 tot 20u00)

/

Hekkestraat

2890 Sint-Amands

GRATIS

052 39 98 62

Op 11 november organiseert de cultuurdienst een fakkeltocht voor de vrede. Iedereen, jong en oud, is welkom om mee te stappen. We voorzien een aantal fakkels maar breng bij voorkeur je eigen fakkel of windlichtje mee. Samen maken we er een ingetogen maar gezellige avond van.

We verzamelen om 18 u. aan het Sint-Amandse kerkhof waar de 'Last Post' wordt gespeeld. Daarna stappen we naar het herdenkingsmonument voor de gesneuvelden in de Kerkstraat. We maken een klein ommetje zodat we rond 19 u. arriveren. Hier brengen de harmonies een hulde aan de gesneuvelden. Enkele genodigden lezen een gedicht.

Nadien trakteert het gemeentebestuur iedereen op een lekker warme kop soep of een tas warme chocomelk in Dorpshuis De Leeuw.

Lees je graag? Maak dan zeker kennis met de Sint-Amandse auteur S.J. Paul: zij vertelt vanaf 20.30 u. over haar nieuwste boek "Loopgravenheld". In "Loopgravenheld" (volwassenen, fictie) wordt de zeventienjarige Victor samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog. Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?"

Met oog voor detail voelt Loopgravenhel(d) aan als de autobiografie van een jonge soldaat die tegen wil en dankin de hel terechtkomt. Dit unieke, atypische oorlogsboek, geeft een bijzondere kijk op de Eerste Wereldoorlog, alsof je er zelf bij was. De auteur vertelt, leest voor en signeert.

Woon je op de route van de fakkeltocht? Stemmig verlichte huizen en straten maken het wandelen eens zo feeëriek! (onze route: Donkere Kapel > Hekkestraat > Borgstraat > Dam > dijk > Kaai > Emile Verhaerenstraat > Kaai > Kerkstraat).

Met de gewaardeerde medewerking van Heverstam, Nationale Soldatenbond NSB, de harmonies en onze brandweer.

Bij slecht weer afspraak om 19 u. in de kerk.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker