Voordracht van Roland Desnerck 'Oude te Oostende gezongen liederen'
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 25 april 2019 (van 14u30 tot 16u30)

/

Elisabethlaan 32

8400 Oostende

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Voordracht ‘Oude te Oostende gezongen liederen’ door Roland Desnerck in Ontmoetingscentrum De Schelpe
Donderdag 25 april om 14.30 uur
Er werd vroeger, toen er nog geen radio's noch tv’s waren, heel veel gezongen. Sommigen zongen de hele dag, arbeidersmannen floten bij hun werk allerhande soorten deuntjes, er waren ook al enkele koren die met graagte de volksliederen brachten, daarbij kwam nog dat er op feesten en bruiloften steeds door de oudere familieleden stokoude liedjes naar voren gebracht werden.
Roland Desnerck heeft, toen hij in de vijftiger jaren met zijn Oostends Woordenboek begonnen was, niet alleen woorden en uitdrukkingen, maar ook bijna vergeten liedjes kunnen noteren of opnemen. Ze mogen als kostbaar Erfgoed niet verloren gaan.
Roland heeft 1014 liederen bijeengegaard in zijn jongste boek ‘Muzikaal Erfgoed van Oostende’, drie lijvige delen met samen 1800 bladzijden!
Van ongeveer de helft ervan zijn er ook de partituren zodat ze opnieuw kunnen gezongen worden of instrumentaal gebracht worden.
Bij de spreekbeurt over "Oude te Oostende gezongen liederen" wordt er gezongen onder begeleiding van gitarist Peter Vanslambrouck en kunnen vele van de liederen door het publiek meegezongen worden.
Als toemaatje worden drie Oostendse woordenboeken verloot.
Deelnemen is gratis, de plaatsen zijn beperkt, daarom is vooraf inschrijven nodig. Dit kan via ontmoeten@oostende.be (mail dan volgende gegevens: naam, familienaam, adres, telefoon en rijksregisternummer) of in jouw ontmoetingscentrum met jouw identiteitskaart.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker