Historische rondleiding over 1000 jaar kasteel Nieuwenhoven
Evenementen > Rondleidingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019

/

Engelbamp 55

3800 Sint-Truiden

GRATIS

Elke zondag (en feestdag) om 11u kan je deelnemen aan een gratis historische rondleiding (aanmelden in de Bistro-Bar van het kasteel). Tijdens de rondleiding langsheen de binnenpleinen en gebouwen vertellen we over de 1000 jaar rijke geschiedenis van deze plek: de benedictijnen, de adel, de branden, de restauraties, stijlinvloeden en verbouwingen doorheen de tijd, alsook de toekomstvisie.

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het kasteel heeft vooral gefungeerd als 'een plek voor de voeding van lichaam en geest'. Na de Franse revolutie kwam het in adellijke handen terecht en werd het verbouwd tot een Tudorkasteel.

We geven meer uitleg over de huidige verbouwingen met behoud van de monumentale structuur en gericht op duurzaam wonen met ecologische bouwmaterialen. Tevens nemen we een kijkje in de historische ijskelder van de Benedictijen. In de imposante trappenhal van het kasteel is een fototentoonstelling over de 1000-jarige geschiedenis.

Bezoekers kunnen een wandel-landkaart kopen van het kasteeldomein met de wandelroute “het Voelsprietenpad” (Afstand 2 km, kaartje kost 2.5 euro).

Dit initiatief wordt georganiseerd met steun van projectvereniging Erfgoed Haspengouw.

Van harte welkom!

Openingsuren Kasteel Nieuwenhoven:
Van 22 maart t/m 27 oktober 2019
alle dagen open van 10u30-22u
gesloten op maandag
feestdagen open

Elke zondag en feestdag om 11u gratis historische rondleiding over 1000 jaar kasteel Nieuwenhoven (aanmelden in de Bistro-Bar van het kasteel)

Meer info:
De uitbating gebeurt door vzw De Bruisende Stilte
Adres: Engelbamp 55 te 3800 Sint-Truiden
Contact: 0470-285 636 of info@debruisendestilte.be

Kasteel Nieuwenhoven ligt in Fietsparadijs Limburg Haspengouw, langsheen de route tussen knooppunt 147 en 150. Er is ook een B&B, gastenverblijf (5 of 7 of 12 pers), en cursus-, expositie- en vergaderruimte.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker