Een uur cultuur met Geert Buelens
Kunst & Cultuur > Literatuur
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 17 maart 2019 (van 11u00 tot 12u00)

/

Brielstraat 2

9800 Deinze

GRATIS

Carlos Alleene en Yves Van Durme in gesprek met verrassende culturele gasten. Op 17 maart komt hoogleraar Geert Buelens praten over de jaren zestig.

In 2016 ging de lezingenreeks "Een uur cultuur" van start. Carlos Alleene en Yves Van Durme gingen tijdens deze reeks al in gesprek met spraakmakende gasten van diverse culturele achtergrond zoals Johny Vansevenant, Mia Doornaert, Kurt Van Eeghem, Ignaas Devisch, Herman Brusselmans en Peter Verhelst. Ook in het voorjaar van 2019 wordt de succesvolle reeks verdergezet. Er zijn opnieuw drie spraakmakende Vlamingen uitgenodigd voor een boeiende babbel. Op 17 februari komt Bruegelkenner Leen Huet langs, op 17 maart is hoogleraar Geert Buelens te gast over de jaren zestig en op 28 april komt tv-gezicht Annelies Beck spreken over haar nieuwe boek ‘Toekomstkoorts’.

Geert Buelens
De jaren zestig, het tijdperk van hoop? De Beatles, Bob Dylan, The Stones en films als West Side Story of The Sound of Music. Of de toen opvallende modetrend de minirok. Jaren van de Provo’s, de protestbeweging die in Nederland ophef maakte. Het tijdperk van protestbetogingen in binnen- en buitenland, denk maar aan Parijs, Leuven… Over dit ophefmakend decennium schreef Geert Buelens, hoogleraar moderne letterkunde aan de universiteit van Utrecht, een uitgebreide studie. Hij spreekt met Yves Van Durme over de verrassende verbanden die opduiken tussen de vele facetten van de periode die hij in zijn boek belicht.

Deze lezing wordt georganiseerd met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Carlos Alleene is journalist, literair criticus en auteur. Hij publiceerde o.a. verschillende boeken over kunstschilder Roger Raveel. In 2014 schreef hij samen met Veerle Van Doorne het boek '150 jaar kasteelheren van Ooidonk.'

Yves Van Durme is leerkracht literaire creatie in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Van 1989 tot 2003 werkte hij als verslaggever theater, literatuur en presentator voor VRT Radio 3 (later KLARA) en van 1995 tot 2000 als verslaggever tentoonstellingen voor VRT Radio 2. Hij werkt ook al vele jaren als presentator bij Radio Tequila.

Praktisch – Een uur cultuur
Wanneer? Zondag 17 februari, 17 maart en 28 april 2019 om 11 u.
Waar? Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze
Toegang? Gratis, vooraf reserveren via cultuur@deinze.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker