De Belgische juristen en hun internationale invloed na de Groote Oorlog
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 26 april 2019 (van 12u15 tot 13u30)

/

Leuvenseweg 7

1000 Brussel

GRATIS

02 501 70 70

“Aan het werk dus, mijne Heren !” - Zeven lezingen over België na de Groote Oorlog

22 november 1918. De Groote Oorlog is voorbij. Terwijl de laatste Duitse soldaten het Belgische grondgebied verlaten, spreekt Koning Albert I in het Paleis der Natie de Verenigde Kamers toe. De geestdrift is groot. Na vier lange jaren van bezetting en strijd kan het land eindelijk de draad terug opnemen. Maar niets is nog wat het was. België ligt niet alleen letterlijk in puin, de grondvesten van de samenleving zelf zijn verschoven. Koning Albert I beseft het. Hij maant de parlementsleden tot actie. Een nieuw België moet worden opgebouwd. “Aan het werk, mijne heren!”

In die nadagen van de Groote Oorlog wordt inderdaad een nieuw België op de rails gezet. Soms met een kordaat ingrijpen van de politieke gezagsdragers en enkele sociale en economische kopstukken. Soms ook in stilte, met sluipende hervormingen.

In zeven lezingen gaat de Senaat op zoek naar dat nieuwe België. Welke wegen slaat het geteisterde land in op het vlak van de politiek, de sociale organisatie, de gezondheidszorg, het recht, de kunst?

Zeven experten schetsen zeven omwentelingen en treden in debat met het publiek. Telkens in het halfrond van de Senaat. Telkens van 12u15 tot 13u15. En telkens kan u nadien even bijpraten bij een broodje en een drankje. En een heuse soldatenkoek!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker