Boekenmarkt Sint-Amands
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 20 mei 2018 (van 10u00 tot 18u00)

/

Kaai z/n

2890 Sint-Amands

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België.
Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde te Sint-Amands, in wat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd en trekken twee maal per jaar een talrijk publiek van boekenliefhebbers, maar ook van nieuwsgierige dagjestoeristen aan. 

Deze markt heeft een 50-tal standhouders en is zeer degelijk georganiseerd. 
Er worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken aangeboden van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers. Over een parcours van 350 m vind je een aanbod van binnen- en buitenlandse auteurs.

Je kan er rondsnuffelen naar hartenlust tussen de boeken om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.  Daar kan je voldaan en gelukkig heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde met een fris drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze.

Op Pinksterzondag en op de tweede zondag van september (Kermiszondag) maakt Sint-Amands zich telkens op voor een nieuwe editie. 
De editie van mei valt steeds samen met het nabijgelegen Palingfestival (Mariekerke), wat een mooie combinatie oplevert voor een daguitstap (te voet of met de fiets).
Tevens zetten onze vrienden van Heverstam (Heemkundige verzamelkring Sint-Amands) op wandelafstand van de markt van 10 tot 18 u. de deuren open van Dorpshuis De Leeuw te Sint-Amands voor hun jaarlijkse tentoonstelling. Dit jaar is het thema: Het gezicht van de "Groote Oorlog"

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker