Studiedag FARO-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Dinsdag 16 januari 2018 (van 0u00 tot 23u59)

/

Havenlaan 88

1000 Brussel

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Op 16 januari 2018 organiseren we in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed een studiedag over de Kaderconventie van Faro, participatie en het lokale erfgoedbeleid. De waarde van erfgoed voor de samenleving en de participatie van de samenleving bij erfgoed vormen de grondslagen van de Faro-conventie.

Met de studiedag wil de Vlaamse overheid samen met FARO, Herita en de VVSG vernieuwende modellen en voorbeelden aanreiken om erfgoedgemeenschappen actief te betrekken bij het uitvoeren van het (inter)gemeentelijke erfgoedbeleid.
De studiedag is bedoeld voor cultureel-erfgoedcellen, intergemeentelijke onroerend-erfgoeddiensten en hun besturen.
Doelpubliek: cultureel-erfgoedcellen, erkende onroerenderfgoedgemeenten, intergemeentelijke onroerenderfgoeddiensten en hun lokale besturen

In de voormiddag zullen verschillende sprekers ingaan op de betekenis van het verdrag voor het erfgoedbeleid en een overzicht geven van de verschillende participatiemogelijkheden. In de namiddag maak je kennis met een gevarieerd palet van goede praktijkvoorbeelden. In de sessies wordt getoond hoe (beleids-)participatie kan gerealiseerd kan worden in de intergemeentelijke erfgoedwerking. We voorzien bovendien voldoende tijd om ideeën uit te wisselen en vragen te stellen.

De namiddagsessies zijn bedoeld voor de erfgoedcoördinatoren. Er lopen vijf parallelle sessies, waarin concrete, inspirerende voorbeelden van erfgoedparticipatie aan bod komen. In de namiddag kan elke deelnemer twee sessies bijwonen. Bij de inschrijvingen geef je voorkeursessies aan.

Inschrijven kan tot 12 januari 2018. Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.
Inschrijven en het volledige programma op: http://www.kunstenenerfgoed.be/nl/nieuws/161-studiedag-faro-conventie-participatie-en-het-lokale-erfgoedbeleid-schrijf-je


De dag wordt georganiseerd door het agentschap Onroerend Erfgoed, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, en FARO (Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed), in nauwe samenwerking met Herita en VVSG.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker