De geur van 't Bruegelland
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 10u00 tot 18u00)

/

Peredreef 5

2580 Beerzel (Putte)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

N.a.v. Erfgoeddag nodigen we op Ter Speelbergen enkele kenners uit op het gebied van oude ambachten. Zij tonen u hoe het werd gemaakt.
Dit alles onder de noemer "De geur van 't Breugelland". Dit jaar herdenken we immers dat Pieter Bruegel 450 jaar geleden overleden is en Jozef Weyns 45 jaar.

Om 10u start Tamara Ingels met een unieke lezing over Pieter Bruegel. Zij zal naast een korte biografie over Bruegel vooral haar lezing toespitsen op de vele kunstwerken die Bruegel heeft gecreëerd. Deelnemen aan de lezing is gratis, vooraf even uw aanwezigheid bevestigen.
Een uur later is het de beurt aan de workshop van de Juffertjes in ’t groen: Mirella en Sandra gaan eerst op pad met de deelnemers om nadien met de zelf geplukte kruiden iets lekkers te maken. Hiervoor moet men zeker vooraf inschrijven en is er een deelnameprijs van 18 euro (hapjes inbegrepen). De wandeling en workshop duurt van 11u tot 13u30.
Ondertussen zorgt arch. Willy Bens voor deskundige uitleg bij de tentoonstelling “De geur van ’t Bruegelland”. Men ontdekt op de expo de link van Bruegel in de werken van Dr. Jozef Weyns. Bovendien staat het schuurtje van Kasterlee op het erf extra in de kijker, met bouwtechnieken uit de tijd van toen. Ook andere ambachten kan men er ontdekken en bakker Jan Peeters zorgt voor vers gebakken brood uit het bakhuis.

Kom kijken en genieten met een hapje en een drankje.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker