Ontbijt met een verhaal - ontmoetingsontbijt met nieuwkomers
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 15 november 2017 (van 9u00 tot 11u00)

/

Gentsesteenweg 3

9200 Dendermonde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

‘Ontbijt met een verhaal’ is een ontmoeting tussen senioren, sympathisanten en mensen van een andere origine. Dit (school)jaar staat in het licht van de leerlingen uit de OKAN-klas (onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) en de inwoners van Buggenhout, Dendermonde en Lebbeke. Het ontbijt is een middel om mensen samen te brengen rond interculturele volksverhalen. Om een (verhaal)aanzet te geven, werd ervoor gekozen om steeds een ‘ontbijt met een verhaal’ te combineren met een themadag.

De ambassadeurs vanuit de drie gemeenten brengen naast een volksverhaal uit hun cultuur, streek, land, ook een positief verhaal van integratie op vlak van school, werk, sport, cultuur, jeugdbeweging … We laten ‘nieuwe’ inwoners hun eigen verhalen vertellen, om op deze manier erkenning te geven aan hun identiteit én hun stappen om op een positieve manier te integreren. Verder worden ook onze eigen volksverhalen niet vergeten. Er zullen steeds Vlaamse (streekgebonden) vertellers met een volksverhaal aanwezig zijn.

Het project heeft de ambitie om in te zetten op het samenleven in diversiteit door middel van dialoog en ontmoeting. We willen zodoende mensen samenbrengen en zo vooroordelen die er leven opheffen. Met de ontbijten willen we het samenleven tussen senioren, sympathisanten, mensen uit Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke en mensen van een andere origine bevorderen. De verhalen die deelnemers vertellen, worden opgeschreven en gebundeld in een boek dat we in juni 2019, gecombineerd met een tentoonstelling, zullen uitgeven.

Een samenwerking van de intergemeentelijke integratieambtenaar Buggenhout-Dendermonde-Lebbeke, Go! Talent, Óscar Romerocollege, Agentschap Integratie en Inburgering, Erfgoedcel Land van Dendermonde en ABVV senioren.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker