Manon Santkin - New Measuring Rites
Kunst & Cultuur > Theater & Dans
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 april 2019 (van 17u00 tot 18u00)

/

Gasstraat 90

2060 Antwerpen 6 (Antwerpen)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

New Measuring Rites is het verhaal van een vreemde, antropologische uitstap in de zogenaamde 'Huidige Situatie', een vloeibare ruimte zonder afgebakende grenzen. In deze onbekende wereld zijn krachten voelbaar. De kleuren veranderen constant. Obstakels verschijnen en verdwijnen.
De oorspronkelijke bewoners van dit veranderlijke land weten niet hoe ze hun zintuiglijke apparaat moeten gebruiken om de weg te vinden in deze merkwaardig vertrouwde en tegelijk vreemde plaats. De meter bestaat niet, noch de kilo, noch een klok om de tijd in seconden te vertalen. Ze kunnen geen delen van een geheel onderscheiden. Naarmate ze zich in de ambivalente 'Huidige Situatie' wagen en met hun omgeving omgaan, beginnen ze langzaam maar zeker hun eigen omgangstaal te ontwikkelen. Ze ontdekken nieuwe vormen, werken overlevingsstrategieën uit en bedenken manieren om de dingen die ze oogsten, (opnieuw) te evalueren en te vergelijken.

Manon Santkin is actief als danseres, choreografe, artistiek raadgeefster, procesassistente en schrijfster. In 2004 studeerde ze af van P.A.R.T.S. en recent beëindigde ze een Master in New Performative Practices aan Doch, deel van de University of the Arts in Stockholm. Ze heeft samengewerkt met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchis, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer, Cecilia Lisa Eliceche, Daniel Linehan, Leslie Mannès en Fabrice Samyn. Samen met geluidskunstenaar Peter Lenaerts en designer Nicolas Couturier maakt ze ook eigen projecten. Manon neemt geregeld deel aan de productieprocessen van andere kunstenaars als mentor, adviseur of dramaturge, waarbij haar rol als buitenstander verandert in die van een facilitator van samenwerkingsprocessen. In haar huidig werk herbekijkt Manon de notie van 'interpretatie' in termen van een ecologie van gewoonten, zelforganisatie en interactiviteit.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker