Lezing dyslexie - dyscalculie
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 15 november 2017 (van 20u00 tot 22u00)

/

Deuzeldlaan 49

2900 Schoten

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

LEZING
DYSLEXIE door STORM.

Mijn dyslexie, die komt door de storm in mijn hoofd zei Jeff. Dit klinkt vreemd, maar is precies de reden waarom Jeff zijn dyslexie ontwikkelde. Tijdens het leren schrijven van de letters b en d begon het voor Jeff al lastig te worden. Hij draaide telkens de b en d om en las ze soms verkeerd op. Het werd vervelender naarmate de woordjes moeilijker werden. Uiteindelijk schreef Jeff letterlijk de woordklanken op, zoals hij het hoorde. Wanneer de juf vroeg of hij de klankregels niet meer wist, beaamde Jeff dat het stormde in zijn hoofd en hij het zich niets meer kon herinneren. Deze stormachtige chaos in Jeff zijn hoofd is kenmerkend voor veel dyslecten en/ of kinderen met lees- en schrijfproblemen. Deze kinderen hebben namelijk geen stemmetje in hun hoofd dat bevestigt of een woord goed geschreven staat. Eigenlijk best logisch dat je dan niet het verschil hoort tussen de o in boot en boten?

Op 15 november geven Natalie Christiaensen, collega Daan de Laat een lezing over dyslexie en dyscalculie te Schoten.
Uit eigen ervaring met dyslexie werkte ze een methode uit waarmee ze deze kinderen weer hoop geeft.
Door deze kinderen en jongeren intensief te begeleiden in combinatie met een aangepaste bril pakken we het probleem aan bij de kern. In Vlaanderen worden kinderen met mogelijke taal- of rekenproblemen eerst langs een logopedist gestuurd. Veel kinderen maken grote sprongen door die aanpak. Sommige kinderen hebben echter een heel andere begeleiding nodig. Voor hen bieden wij een oplossing. Het is de kunst om de ideale match te vinden tussen therapie en kind.
We gebruiken de kracht van het beelddenken om droge materie levendig te maken. Door intensieve begeleiding hielp het Centrum de voorbije jaren enkele honderden kinderen voort. Dat leidde tot enkele mooie succesverhalen die je kan nalezen op de website of Facebook pagina.

Locatie: Cogelshof, Deuzeldlaan 49 te Schoten
Datum en uur: woensdag 15 november, 20u tot 21.30u.
Reservatie en info: info@neurovisueelcentrum.be of 0491 360 767
info: www.neurovisueelcentrum.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker