ZinInZang – gratis meezingnamiddag – “19/04 is de Limburgse feestdag. W...
Evenementen > Circussen & Kermissen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Donderdag 4 april 2019 (van 14u00 tot 16u00)

/

Eikenlaan 33

3740 Bilzen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Limburg viert omdat Limburg toch wat anders is dan de rest van het land. Het Limburggevoel heet dat. ‘Dat gevoel is zoals een ufo: het schijnt te bestaan, de Limburgers zijn er vol van, maar buiten hen weet niemand echt wat het is’, zegt Stijn Meuris.

De krant Het Belang van Limburg riep 19 april uit tot “De Limburgse Feestdag”. Aanleiding hiervoor was de herdenking van een historische gebeurtenis die je op twee manieren kan interpreteren. Op 19 april 1839 werd het toenmalige Limburg – door het verdrag van Londen – verdeeld in een Nederlandse en een Belgische helft. Onze huidige provincie was geboren.
19 april is dus de verjaardag van onze provincie.
Wij waren juist geteld 9 jaar samen geweest. En toch spreken we aan beide zijde van de grens over het Limburggevoel.

Redenen genoeg dus voor ZinInZang om “De Limburgse Feestdag” als thema te kiezen voor onze editie van april, donderdag 4 april 2019.

Het spreekt vanzelf dat de liedjes over Limburg zullen gaan. We zingen over “Limburg Allein” en over het mooie Haspengouw, het Limburgse goud (Cristal Alken) en het zwarte goud (Glück auf), en de mooie plekjes in ons Bronsgroene provincie gelegen langs het Limburgse fietsnetwerk.
Dus liedjes uit ons collectief geheugen. We zingen samen onder de muzikale leiding van Luk en Tonny. We projecteren alle liedteksten op een groot scherm, voor iedereen goed leesbaar.

Deze bijzondere editie van ons gratis meezingevenement vindt plaats in ‘JC DE BILDING’ te Bilzen. “DE BILDING” is gelegen op de vrijetijdscampus van de Kimpel, zelfde adres maar de toegang vind je rechts van de bibliotheek. De toegang ligt tussen het laatste woonhuis rechts in de Eikenlaan (huisnummer 21) en de bibliotheek.

We starten stipt om 14 u, eindigen doen we rond de klok van 16 u.
Wil je weten welke liedjes hop het programma staan, kijk dan vanaf half maart voor de songlist op onze website www.zininzang.be of op onze facebookpagina www.facebook.com/zininzang .

ZinInZang is altijd leuk, gezellig en ontspannend.
We zijn tegenwoordig gemiddeld met meer dan honderd, amuseren ons kostelijk en … het is gratis.
Wij garanderen u, die twee uurtjes vliegen zo voorbij.

Iedereen is van harte welkom te Bilzen in ‘De Bilding’ op de vrijetijdscampus De Kimpel, Eikenlaan 25, Bilzen. En breng gerust vrienden en kennissen mee.

________________________________________

Op www.zininzang.be vind je heel wat fotomateriaal en de verslagen van de voorbije edities, natuurlijk ook van de meest recente edities.
Steeds fijn om dat terug te beleven.
Wekelijks zetten we ook info op onze facebookpagina www.facebook.com/zininzang.
Wij zouden het fijn vinden mocht je onze facebookpagina aanklikken en zelf ook leuk vinden.

Wil je persoonlijk per mail op de hoogte blijven van onze activiteiten stuur dan je mailadres aan info.zininzang@gmail.com

ZinInZang is een organisatie van Concordia Producties op initiatief van Silvatica en met de s...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker