crossing circles 'the sequel'
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 9 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Zondag 10 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Dinsdag 12 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Woensdag 13 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Donderdag 14 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Vrijdag 15 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Zaterdag 16 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

Zondag 17 maart 2019 (van 11u00 tot 20u00)

/

Walburgstraat 35

9100 Sint-Niklaas

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Exposanten:
Hilde Van Hove / Sint-Niklaas
Nina Van Wiele / Sint-Niklaas
Sieg Desmet / Temse
Roel Donckers / Beveren

De tentoonstelling Crossing Circles is nu toe aan zijn tweede editie! Crossing Circles is een gezamenlijk project van 4 fotografen afkomstig uit het Waasland. De titel verwijst naar de subtiele overeenkomsten in het werk van de 4.
De exposanten zijn met elkaar in contact gekomen gedurende verschillende opleidingen en workshops. Elke exposant heeft zijn eigen specialiteit en stijl.

Nina is een fotografe in bijberoep, gespecialiseerd in portretfotografie. Ze startte met fotografie in 2012 met als grote inspiratiebron het werk van Anton Corbijn. Zijn werk inspireerde haar voor haar eerste fotoreeksen, intense zwart-wit portretten met oog voor het karakter en de emotie van mensen. Langzamerhand werd er toch meer ruimte gemaakt voor een zeker fashion gehalte met meer portretten in kleur als gevolg. Op de tentoonstelling toont ze enkele werken uit eerdere fashion projecten, ook een reeks met kinderen.
Hilde houdt ervan haar foto’s, door middel van composities en schilderachtige bewerkingen, om te toveren tot beelden. Haar settings en modellen zijn sterk georkestreerd. Het is moeilijk haar foto’s in 1 vakje te plaatsen, liever spreekt ze over spelen tussen ‘fine art’, portret en ‘creative edit’. Zij laat haar imaginaire wereld, met gevoel voor detail, humor en fantasie tot leven komen en moedigt de kijker aan hierin zijn eigen verhaal te ontdekken.
“I paint objects as I think them, not as I see them” Pablo Picasso
“she walks slowly while her imagination is racing” onbekend

Roel is al van jongs af aan gebeten door de fotografiemicrobe en steeds gefascineerd door het technische aspect er van. Jaren heeft de jonge Roel geëxperimenteerd met sluitertijden en diafragma's totdat hij de mogelijkheden en grenzen van het fotograferen begreep. Later kwam hij in contact met het artistieke deel van kunstfotografie door een opleiding in de kunstacademie van Sint-Niklaas (sask) en bouwde gaandeweg een heuse fotocollectie op. Met de Freeze! fotoreeks zoekt hij terug de technische grenzen op door de essentie van sporten in één beeld samen te vatten.
Sieg heeft zijn eerste reflexcamera gekocht op z'n veertiende. Reisfotografie was zijn voornaamste item. Er veranderde echter veel toen hij (veel) later les volgde bij het C.V.O. Hij ontdekte zijn passie voor portretfotografie in de ruime zin van het woord. Ondertussen heeft hij een lang lopend project 'I AM', dat hij een 6 tal jaar geleden opstartte. Op de tentoonstelling ziet u hiervan een eerste selectie .
'I AM' bestaat uit portretten van mensen met een passie. Ze worden in een setting geplaatst die overeenstemt met het onderwerp.
De beelden worden niet in een traditionele kader tentoongesteld maar er is werk gemaakt van een installatie.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker