RE-BILD
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 15 juni 2018 (van 19u30 tot 23u00)

Zaterdag 16 juni 2018 (van 11u00 tot 19u00)

Zondag 17 juni 2018 (van 11u00 tot 19u00)

/

Ferdinand Lousbergskaai 21

9000 Gent

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De tentoonstelling Re-bild vormt het sluitstuk van de specialisatiegraad fotokunst van de Academie voor Beeldende Kunsten DKO Gent. De vijf afstuderenden – David Bruneel, Eric De Loof, Jeroen De Wandel, Christophe Simoen en Erwin Van den Brande – tonen hun beeldend onderzoek van de voorbije twee jaar, elk met hun invulling.

Ze kozen Re-bild als gezamenlijke titel voor dit project, waarin het beeld en het herdefiniëren ervan een belangrijke rol speelt. Het hergebruik heeft voor de vijf een verschillende betekenis. Het is fascinerend te zien hoe dit proces wordt gefinaliseerd in een expositie. 


David Bruneel's beeldende fotografische queeste ligt in het gegeven van de rand: beelden ergens tussen tonen en verbergen, tussen verschijnen en verdwijnen, de grens van de abstractie opzoekend.

Eric De Loof vertrekt vanuit het sociaal-maatschappelijke thema ‘donorschap’. Onder de titel ’Hope for a new life’ toont hij het verhaal van het transplantatie-team van het UZ Gent. 

Jeroen De Wandel herinterpreteert eigen en gevonden beeldmateriaal en verwerkt dit tot een nieuwe vormgegeven realiteit waarin het experiment een belangrijke rol speelt.

Christophe Simoen schetst in ‘And if there was paradise’ de desillusie van de paradijselijke taferelen die ons door de media worden voorgehouden. 

Erwin Van den Brande speelt in op de actualiteit waarin hij een toegenomen timiditeit rond naakt en seksualiteit waarneemt, dit in contrast met de seksuele revolutie uit de jaren 60. Door gebruik te maken van vintage View-Masterbeelden stelt hij deze preutsheid en voyeurisme anno 2018 in vraag.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker