Wandeldag: Kalmthoutse Heide
Sport > Atletiek
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 23 februari 2019 (van 10u15 tot 16u00)

/

Heidestatieplein

2920 Kalmthout

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

De ZuiDERHuiS-wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van ZuiDERHuiS, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een ZuiDERHuiS-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. 6 keer per jaar organiseert ZuiDERHuiS een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Kalmthoutse Heide

Afstand : +/- 17 km
Begeleiding : Martin Meirlaen
Startplaats : station van Heide (Kalmthout)

Het Grenspark Kalmthoutse Heide (vroeger het ‘Grenspark De Zoom – Kalmhoutse Heide’) is een natuurpark op de grens van België en Nederland. Het grensoverschrijdende park bestaat uit bos, heide, stuifduinen en een groot aantal vennen.

Sinds 2016 is ‘De Kalmthoutse Heide’, zoals het in de volksmond wordt genoemd, één van de 7 stiltegebieden in Vlaanderen. Het kwaliteitslabel wordt toegekend door de Vlaamse overheid aan plaatsen waar natuurlijke geluiden (afkomstig van fauna en flora) overheersen.

Je geniet hier niet enkel van de rust. Ook het landschap is adembenemend. We wandelen langs uitgestrekte heidevlaktes, waardevolle duinmassieven, natte heide, weilanden en natuurlijk gemengd bos. Binnen de veerasters grazen schapen en runderen en vanop de uitkijktoren hebben we een weids uitzicht over het formidabele heidelandschap.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Iedereen welkom!

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker