Inleiding Bach-bloesems
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 15 november 2017 (van 20u00 tot 22u00)

/

Kerkomsesteenweg 55

3370 Boutersem

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Gediplomeerd Bach-bloesemconsulente Isabelle Lahousse ('t Zonneroosje in Kerkom) komt een inleiding geven in deze alternatieve behandelingsmethode. Wat zijn Bach-bloesems en hoe kunnen ze je ondersteunen?

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een Engelse arts, bacterioloog en homeopaat, maar eveneens een mysticus met een sterk ontwikkeld intuïtief vermogen. Hij had een bloeiende praktijk als arts in Londen en besloot in 1930 om deze op te geven om op zoek te gaan naar een eenvoudigere geneeswijze op natuurlijke grondslag. Hij zwierf rond in de velden in Wales en herontdekte zijn innig contact met de natuur. Met zijn scherpe opmerkingsgave ontdekte hij beetje per beetje de 38 Remedies, elk met hun specifieke toepassing.

Het grondbeginsel van zijn leer is: ''Behandel de persoonlijkheid van de patiënt en niet de ziekte". De remedies behandelen immers niet de lichamelijke ziektesymptomen, wél brengen ze karakter en geest terug in harmonie, waardoor de klacht vaak verdwijnt. Door een aantal bloesems te combineren, kan je dus een negatieve gemoedstoestand (zoals angst, onzekerheid, boosheid, verdriet) ombuigen en jezelf opnieuw in balans brengen.

Edward Bach:
'Het leven verwacht geen onvoorstelbare offers van ons
het vraagt alleen maar, dat wij haar weg gaan met vreugde in ons hart, en dat wij een zegen zijn voor onze omgeving, zodat wij na ons bezoek de wereld een ietsje beter achter laten. Dan hebben wij onze taak volbracht.'.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker