Open werk-gemeenschap Amor Fati
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 19 januari 2019 (van 13u30 tot 17u00)

Zaterdag 16 februari 2019 (van 13u30 tot 17u00)

Zaterdag 16 maart 2019 (van 13u30 tot 17u00)

Zaterdag 20 april 2019 (van 13u30 tot 17u00)

/

Zwartaardeweg 2

3440 Zoutleeuw

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Tijdens een open werk-gemeenschap ben je van harte welkom op de boerderij om op jouw manier bij te dragen aan de vormgeving van een unieke refugeplek nabij een groot eeuwenoud natuurlijk binnenmeer, het Vinne genaamd.

Iedere derde zaterdag van de maand leidt het toeval mensen die elkaar vooraf niet per se kennen, naar deze plek-tussen-de-ezels in een tijdelijke maar steeds wederkerende werk-gemeenschap “amor fati” genaamd (want we koesteren dit toeval en het irrationele) - om te doen wat er dan te doen staat.

De plek biedt een open veld aan mogelijke activiteiten waarbij jij kiest wat je aanspreekt. Zo draagt dat wat jij die namiddag op jou neemt, hoe dan ook bij aan de verdere uitwerking van deze bestaansplek tot een 'komende gemeenschap'.

Een 'komende gemeenschap' nodigt mensen uit in hun eindeloze veelheid aan mogelijke bestaanswijzen; het samen komen van mensen in hun rijkdom & spanning van verschil, creëert vele mogelijkheden tot (soms onthutst) zich tonen en ontmoeten in een dierlijke & krachtige omgeving van ezels - op de drempel van organisatie en wat steeds aan ieder organiseren ontsnapt ...

Met Den Dolaard en deze 'derde zaterdagen' bieden wij een maandelijks asiel voor die onvervreemdbare dimensie die in jou huist en die jou tegelijk ongrijpbaar maakt (en ook wel onbegrijpelijk) voor anderen, maar telkens ook zo 'speciaal':

"Speciaal is het zijn waarvan de essentie overeenkomt met zijn zich-tonen, met zijn 'species'. (...) Speciaal is het zijn dat overeenkomt met zijn zich zichtbaar maken, met de ware openbaring. (...) Een ander zijn liefhebben, betekent: zijn 'species' verlangen, dat wil zeggen het verlangen waarmee hij verlangt diens zijn te behouden" (G.Agamben)

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker