Erfgoeddag: Ambachten- en bloemenmarkt
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 28 april 2019 (van 14u00 tot 18u00)

/

Seringenlaan 1

9470 Denderleeuw

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Groene vingers of een creatief talent? Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Of kan je een streekbiertje en ambachtelijke ovenkoek wel smaken? Kom dan zeker op zondag 28 april langs in Denderleeuw op de gezellige ambachten- en bloemenmarkt.
Ambachtsmannen en –vrouwen en lokale bloemenhandelaars staan voor jou klaar tijdens Erfgoeddag 2019. Handige tips voor je tuin, kleurrijke bloemen die je doen dromen van de zomer en tal van demonstraties fleuren de dag op. Ontdek het mandenvlechten, steenkappen, houtbewerking of handwerk. Stel gerust je vragen of probeer zelf eens een ambacht uit!
Verse ovenkoeken, lokale boerderijproducten en drankjes in de buitenbar zorgen mee voor de sfeer. En niet te vergeten; de leukste dingen maak je gewoon zelf!

Bloemenmarkt
Op de bloemenmarkt mag je een mooi aanbod verwachten aan éénjarigen en vaste planten van enkele lokale bloemenhandelaars. Tijdens de markt wordt ook het startschot gegeven voor de bebloemingswedstrijd. Bewoners kunnen een handje helpen om hun buurt of straat op te fleuren door bijvoorbeeld gevelbebloeming te plaatsen of door in de voortuin kleurrijke bloemensoorten te planten. Met de wedstrijd kan je bovendien ieder jaar mooie prijzen winnen.
Wil jij ook de bloemetjes buiten zetten en deelnemen aan de bebloemingswedstrijd? Op de bloemenmarkt krijg je alle info aan onze gemeentestand en kan je je meteen ook inschrijven. Je krijgt een affiche mee naar huis om je deelname in de kijker te plaatsen. Wie weet spoor je zo je buren aan om hun groene vingers ook te demonstreren?

Ambachtenmarkt
Op de ambachtenmarkt staan verschillende ambachtsmannen en –vrouwen die je laten kennismaken met hun specialiteiten. Probeer zelf het vlechten van een mandje uit bij mandenvlechter Pieter, bewonder de talenten van steenkapster Martine die prachtige kunstwerken uit steen creëert, stel vragen aan houtbewerkers François en Patrick. Daarnaast kan je ook terecht op de markt voor demonstraties van handwerk, pyrografie op hout, decoupage en macramé met jutte. Kortom, voor ieder wat wils!

Workshops voor kinderen
Breng zeker ook je kinderen mee, want zij kunnen leren vilten, prutsen met keramiek of gewoon een lekkere vlaai bakken. Schrijf wel tijdig in, want de plaatsen voor de workshops zijn beperkt.
Workshopaanbod:
 Monsters in keramiek
Samen met Ellen leer je keramiek bewerken. Je maakt een gek monster in klei, die na het afbakken af te halen is bij de keramiste thuis.
Praktisch: de workshop duurt van 15 tot 16.30 uur. Voor kinderen van 6 – 12 jaar.
 Maak je eigen rugzakje of geldbeugel
Hilde zet je aan het naaien: je leert zelf met een naaimachine werken en maakt een persoonlijke sportzak of een geldbeugel.
Praktisch: de workshop “rugzak maken” gaat door van 14.30 – 16.00 uur, de workshop “geldbeugel maken” gaat door van 16.30 – 18.00 uur. Voor kinderen van 10 – 14 jaar.
 Vlaai bakken
Ga aan de slag met mastellen en peperkoek en leer hoe je echte Aalsters...

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker