Tweede editie 'KoekelArt' in de steigers
Evenementen > Beurzen & Markten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 18 augustus 2019 (van 10u00 tot 18u00)

/

Concertplein

8680 Koekelare

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Het Concertplein en Huis Proot in Koekelare vormen op zondag 18 augustus het decor voor de tweede editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’, georganiseerd door de cultuurraad. Zowel lokale kunstenaars, verenigingen en artiesten krijgen de kans om zichzelf opnieuw in de kijker te stellen. Kandidaten zijn nog steeds welkom.

“Na de succesvolle editie van 2017, was iedereen er van overtuigd om een vervolg te breien aan het concept van een kunst- en cultuurmarkt”, opent Isabelle Terwagne. Zij is lid van de cultuurraad en een van de drijvende krachten achter ‘KoekelArt’.

“Dit jaar hebben we er voor gekozen om naast het Concertplein ook Huis Proot open te stellen voor mensen die een beroep willen doen op panelen om een en ander tentoon te stellen. Dat is praktisch veel gemakkelijker dan op het Concertplein. Een rode loper vormt de feestelijke verbinding tussen beide locaties”, vervolgt Isabelle.

Op zondag 18 augustus zijn bezoekers vanaf 10 uur welkom en kunnen ze in een ongedwongen, gezellige sfeer kennismaken met het artistiek talent dat Koekelare en omstreken te bieden heeft. Ondertussen is er wat animatie en zorgen lokale artiesten op een vrij podium voor de muzikale noot. “Ik ben enorm blij dat we dit kunnen realiseren dankzij een gedreven en gemotiveerde groep mensen met een hart voor cultuur. Het Concertplein en Huis Proot zullen ongetwijfeld terug transformeren in onze eigen Petit Montmartre”, vult schepen voor cultuur Jessy Salenbien verder aan.

Kandidaten welkom
“Er is nog ruimte voor enkele deelnemers dus al wie zich geroepen voelt, mag zich nog kandidaat stellen als standhouder of voor het vrij podium. Deelname is volledig gratis en wij voorzien tafels, stoelen, panelen en eventueel technische ondersteuning bij een optreden”, besluit Isabelle. Op maandag 25 maart is er om 19u30 een infomoment voor alle deelnemers in Huis Proot (lokaal Röntgen).

Bij slecht weer gaat de kunst- en cultuurmarkt overigens door in de polyvalente feest- en cultuurzaal De Balluchon (Moerestraat 19).

Voor meer informatie:
Isabelle Terwagne (lid cultuurraad), isabelle.terwagne@telenet.be of de dienst voor cultuur en toerisme, Sint-Maartensplein 15b, 8680 Koekelare – 051/61 04 94 of via cultuurentoerisme@koekelare.be

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker