Muziek streamen of digitaliseren - Spotify, iTunes, AppleMusic, ...
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 20 februari 2019 (van 10u00 tot 12u00)

/

Dendermondesteenweg 420

9070 Destelbergen

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

"Vroeger was het tenminste eenvoudig" is een veelgehoorde verzuchting. Je kocht een muziek-CD, je stopte die in een CD-speler en je drukte op 'play'.
Eenvoudig was het zeker. Maar niet flexibel. Vandaag verwacht je muziek op eender welke plaats, op eender welk apparaat, op eender welk moment te kunnen beluisteren. En die wens is niet compatibel met een ouderwetse 'fysieke drager' zoals de muziek-CD. Daarom tonen we in deze sessie eerst hoe je een CD kopieert naar je laptop of PC ('rippen' & 'encoderen'), hoe je de resulterende mp3-bestanden organiseert en hoe je ze overbrengt naar een smartphone, tablet, of mp3-speler.

Maar we zetten meteen ook een stap verder. In plaats van muziek lokaal te beheren en over en weer te kopiëren tussen allerhande apparaten, zou het niet handiger zijn dat al je muziek centraal beschikbaar is? Dat is precies wat je met Google Music kan doen. Eenmaal je je eigen muziekcollectie hebt geüploaded naar de cloud kan je die muziek vervolgens streamen naar al je apparaten (via een app, via de browser of via een streaming-apparaat).

We bespreken natuurlijk nog andere bekende diensten zoals Spotify, iTunes & Apple Music. En we zoomen tot slot nog kort in op podcasts, een fenomeen dat aan een heuse revival is begonnen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker