WAR on DRUGS. Een effectief of destructief beleid?
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Vrijdag 8 december 2017 (van 19u30 tot 22u00)

/

Schoolstraat 44

2970 Schilde

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Jong VLD Schilde - 's-Gravenwezel organiseert een maatschappelijk relevante gespreksavond met hoofdcommissaris Peter Muyshondt over het drugsbeleid in België.

Beleidsmakers zien de war on drugs verschillende decennia als de enige oplossing om de drugsproblematiek aan te pakken. Hierbij wordt het produceren, distribueren en consumeren van drugs volledig verboden. Maar de Amerikaanse Nobelprijswinnaar voor de economie Milton Friedman schreef al in de jaren 70: “the war on drugs is a war we are not going to win!” Hij had ook talrijke argumenten om dit betoog te staven: de war on drugs, kost handenvol geld, houdt geen rekening met de individuele situatie van druggebruikers, het zorgt voor criminaliteit een stijging in criminaliteit,… En bovendien blijven mensen nog steeds drugs gebruiken. Hoewel deze argumenten redelijk mogen lijken, kunnen weinigen zich hier in vinden.

In het Vlaamse politieke landschap zijn verscheidene leden binnen JONG VLD bij de weinigen die gepoogd hebben om het drugsdebat anders te voeren. Wereldwijd zijn we steeds meer tendensen opkomen die de war on drugs willen herbekijken. Ook in België laten bepaalde belangengroepen steeds meer hun stem horen: politieagenten, professoren,…

Daarom nodigt Jong VLD Schilde – ’s-Gravenwezel Peter Muyshondt uit voor een gesprek over het drugsbeleid in België. Peter Muyshondt studeerde af als master in de criminologie aan de Universiteit Gent nadat hij een bacheloropleiding in de militaire en sociale wetenschappen heeft voltooid aan de Koninklijke Militaire School. Hij is tevens vele jaren werkzaam bij de Politie, waar hij nu directeur operaties is bij de lokale politie Voorkempen. Daarnaast is hij auteur van twee boeken. In ‘Broers waren we’ schrijft Peter Muyshondt over het leven van zichzelf en zijn broer Tom, die overleden is als Heroïneverslaafde. Het tweede boek ‘Beleid op speed’ behandelt de internationale war on drugs. De auteur toont aan waarom het beleid tegen drugs schadelijk is, ontleedt wat druggebruik inhoudt en reikt oplossingen aan voor de problematiek.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker