't klein podium - WOESTEN + 'de film'
Muziek > Concerten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 20 februari 2019 (van 20u30 tot 22u30)

/

Pastoor de Nevestraat 10

9900 Eeklo

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Wie is Woesten?
Woesten grijpt terug naar de onmacht en de liefde van Gorki, Noordkaap, De Mens, Tröckener Kecks en The Scene. Ze mengen de ziel van hun idolen met een potje stevige gitaarpartijen, herkenbare refreinen en een snuifje show. Zanger Bart, drummer Kristof en bassist Nico koppelen hun jarenlang vertoeven in duistere kroegen en energieke muziekgroepjes aan het onmiskenbare talent van jonge wolf Elia De Mey, die nonkel moet zeggen tegen Zaman van Ze Noiz. Waarom we dit vermelden, wordt bij een live-concert snel duidelijk.

Waterlander, de film
Zwartwitbeelden en een waterlander voor wat er niet meer is. Met Gorki-bassist Erik Van Biesen en ex-Gorky-drummer Geert Bonne staan generatiegenoten Peter Ysabie en Bart Van Damme beetje te koukleumen op de hoek van Arisdonk met Arisdonkstraatje in Waarschoot. We horen woorden van Luc De Vos. “Misschien dromen wij enkel dit leven.” We mijmeren over Gorky en Gorki. Over de vroege dagen. Over onze overleden held. En over zijn band met Evergem en zijn geboortedorp.

De Nederlandstalige rockgroep Woesten gaat op zoek naar zijn ‘Sonic Highways’… zijn ‘Sonische Snelweg’… Zijn muzikale roots. Die liggen vlakbij. Bij de eerste muzikale stappen van Jasper Steverlinck en zijn allereerste band Kaya bijvoorbeeld. Bij muzikale duizendpoot Micha Vandendriessche van ’t Schoon Vertier. Bij drummer Kristof Van Driessche en bassist Nico De Zutter van Woesten. Of bij het Belzeelse groepje Les Charmeurs. Eén van ‘De Zes van Gent’. Wie waren zij? Gorky, The Pink Flowers, Les Charmeurs, The Candy Dates, The Laroids, De Vrienden van Lieven Tavernier met gangmaker Koen Wostyn… We lichten The Pink Flowers, de Gentse singer-songwriter Bruno Deneckere en voormalig Studio Brussel-samensteller Kristof Ysabie er even uit. En we sluiten af met misschien wel het grootste Meetjeslandse muziekmirakel uit die tijd: Ze Noiz uit Eeklo met schrijver Bart Koubaa en gitarist-producer Frank Zaman.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker