Archeologiedagen: Oog in oog met Romeins Asse: museumbezoek met kinderspeurtocht
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zondag 16 juni 2019 (van 10u00 tot 18u00)

/

Gemeenteplein 26

1730 Asse

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

In 2018 opende het Erfgoed Museum Asse, kortweg EMA, officieel de deuren. Dit museum is het resultaat van een jarenlange droom van Agilas vzw en de Koninklijke Heemkring Ascania vzw. Het vroegere secretariaat van het Cultuurcentrum werd omgetoverd tot een gezellig museum op mensenmaat waar het heerlijk vertoeven is tussen enerzijds de Romeinse geschiedenis van Asse en anderzijds het Oud-Gasthuis van weleer.
In het gedeelte van Agilas verwelkomt de Romeinse pottenbakker Lucius de bezoekers in zijn atelier. Daarnaast wordt een selectie van de meest opvallende Romeinse vondsten uit Asse op een toegankelijke manier getoond. Ontdek de boeiende opgravingsresultaten van de voorbije 13 jaar, kijk met je eigen ogen naar het 2de-eeuwse Asse en kom alles te weten over het dagelijks leven in het dorp. In het gedeelte van Ascania wordt de geschiedenis van het Oud-Gasthuis getoond aan de hand van een deel van de originele apotheek, het tabernakel uit de kapel, het oudste manuscript over het Oud-Gasthuis en het schilderij van Marie de Cotereau.
Tijdens de Archeologiedagen wordt de museumspeurtocht voor kinderen tussen 8 en 12 jaar officieel gelanceerd en beantwoord een archeologe graag al jouw vragen over archeologie in Asse.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker