Wintersnoeicursus hoogstamboomgaarden
Opleidingen & Workshops
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 2 maart 2019 (van 9u00 tot 16u00)

/

Dendermondestraat 25

1785 Merchtem

€6

Basisprijs: € 6; 1 deel (zomer of wintercursus): € 6; 2 delen (zomer en wintercursus): € 10

Wil je meer weten over snoeien van hoogstamfruitbomen en de waarde van boomgaarden voor het landschap en de natuur? Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfuitbomen aangekocht via onze 'behaag je tuin-actie'? Onze basissnoeicursus maakt je wegwijs om je bomen ‘in vorm’ te houden.

Een correcte snoei is niet alleen van belang voor een rijke oogst, maar draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

Na een inleidende theorieles, nemen de cursisten zelf de snoeischaar in de hand en trekken we de boomgaard in om onder begeleiding van een expert een aantal fruitbomen van diverse leeftijden te snoeien.

De cursus wordt gespreid over 2 lesdagen (02/03/2019 en 07/09/2019) om zowel winter- als zomersnoei te kunnen belichten. Voor 1 lesdag betaal je 6euro, voor beide lesdagen samen 10euro.

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de Nationale Boomgaardenstichting vzw en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker