Wetenschapsavond met prof. Danny De Schreye - Artificiële Intelligentie (AI)
Kunst & Cultuur > Lezingen & Debatten
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Woensdag 20 maart 2019 (van 19u00 tot 21u00)

/

Etienne Sabbelaan 53

8500 Kortrijk

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

Artificiële Intelligentie (AI) is een hype. Dat is niet nieuw. Het was het al drie keer eerder: in de jaren ’60, ’80 en rond de eeuwwisseling.

Alleen is die hype nu anders dan voorheen. Grootmachten, zoals de USA, China en Rusland investeren jaarlijks biljarden euro’s aan onderzoek en ontwikkeling in AI. Vooraanstaande internationale bedrijven, Google, Facebook, Amazone en Tesla, investeren indrukwekkende bedragen aan onderzoek en ontwikkeling in AI, teneinde een monopolie positie te verwerven op sub-domeinen in AI. Alle andere bedrijven, vooral de banken, hebben grote interne afdelingen opgezet, voor AI-ontwikkeling. Conferenties rond AI, die decennialang overwegend bijgewoond werden door academici, worden nu overspoeld door onderzoekers uit bedrijven.

Hoe zijn we daar gekomen? Wat is eigenlijk de focus van dat domein, Artificiële Intelligentie? Welke maatschappelijke en ethische implicaties heeft deze ontwikkeling? Wat kunnen we verwachten voor de toekomst? Dit zijn de centrale vragen die in deze lezing aan bod komen.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker