Heemkundige tentoonstelling, in kader van Kunst in Lege Huizen (org. Kunst in...
Kunst & Cultuur > Tentoonstellingen
AFGELOPEN
X

Dit evenement is afgelopen

Zaterdag 27 april 2019 (om 10u00)

Zondag 28 april 2019 (van 0u00 tot 17u00)

/

Steenweg 131

1745 Mazenzele (Opwijk)

GRATIS

Basistarief: 0,00 €

28 Opwijkse kunstenaars en verenigingen stellen op zaterdag 27 en zondag 28 april samen tentoon in de gebouwen van en bij het Oud Gemeentehuis van Mazenzele. Met hun 3de expo schrijven de organisatoren Toer & Taxus en Kunst In Lege Huizen een vervolg op de succesvolle expo in 2017 en 2018.
Dit keer is het centrale thema ‘bureaucratie’, voor sommigen bijna een scheldwoord, maar tijdens de expo maken de lokale kunstenaars er zeker iets moois van.

Ook de Heemkring Opwijk-Mazenzele doet mee aan deze editie van Kunst in Lege Huizen. Zij creëert speciaal voor deze gelegenheid een unieke heemkundige tentoonstelling over de gebouwen (vroeger gemeentehuis, gemeentelijke jongensschool en schoolhuis, uitleenpost bibliotheek, Sint-Pieterszaal,...) en hun respectievelijke functies in de loop der jaren.
Alle thema's worden belicht aan de hand van originele archiefstukken, foto's, documenten en voorwerpen.
Naast de passende onderschriften bij elk van de geëxposeerde stukken is er ook ruime achtergrondinformatie beschikbaar.

De tentoonstellingscatalogus en de bijhorende achtergrondduiding wordt na de expo op de internetpagina’s www.heemkringopwijk.net/klh-tentoonstelling/ geplaatst.

Het oud gemeentehuis van Mazenzele en de bijhorende gebouwen (Steenweg 131) wordt momenteel verkocht. Voor deze expo gaan de deuren nog één keer open. Een uitzonderlijke kans dus om het Mazels Oud gemeentehuis en de vroegere jongensschool, de Sint-Pieterszaal,… te bezoeken en de werken van de Opwijkse kunstenaars te bewonderen. Fotografie, film, woord, beeldende kunst, schilderkunst,… komen aan bod.

Er is ook plaats voor een gezellige babbel en een drankje in het gelegenheids-kunst-café. Alle inkomsten van het expoweekend gaan naar het goede doel: Vrije Basisschool De Knipoog en jeugdvereniging VVVKB Heiveld voor hun bouwproject.
De expo is doorlopend open telkens van 10 tot 17 uur. De toegang is vrij. Spring dus gerust even binnen om de tentoonstelling te bezoeken en het werk van al de lokale kunstenaars te ontdekken.

Meer info: www.heemkringopwijk.net/klh-tentoonstelling/.
https://kunstinlegehuizen.wordpress.com.

Organiseer jij dit evenement? Beheer deze pagina!

Evenement beheren

Ben jij organisator van dit evenement?

Reageer
ik ga
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
uitdagen
Voor deze functionaliteit moet je geregistreerd zijn.
Andere suggesties
In de kijker